Bitlis’te “Hesap Seferberliği” başlatıldı

Bitlis’te “Aritmetik Seferberliği” başlatıldı

BİTLİS – Milli Yetişek Bakanlığınca başlatılan “Hesap Seferberliği” projesi ile Bitlis İl Milli Yetişek Müdürlüğü aracılığıyla aritmetik öğretmenlerine müteveccih farkındalık eğitimi verildi.

Millİ Terbiye Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler işbirliğinde “Temas Yerde Matematik” anlayışıyla matematik dersinin öğrenimini günlük hayat becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem dahi öğrencilerin bu dersi aşağılık yaştan itibaren sevmelerini uydurmak amacıyla başlatılan “Aritmetik Seferberliği” çerçevesinde Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü marifetiyle Tatvan ilçesinde farkındalık eğitimi verildi. Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü; merkez, ilçe ve köylerde okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerinde terbiye gören öğrencilere yönelik hesap dersinin öğrenimini kolaylaştırmak ve sevdirmek üzere mülk ve ilçelerde görev özne matematik öğretmenleri ile harekete geçti. Tatvan ilçesinde görev özne tahminî 200 matematik öğretmeninin katıldığı derinti, Bitlis İl Milli Terbiye Müdürü Mehmet Sakıncasız Korkmaz’ın yaptığı açım konuşması ile başladı. Korkmaz, yapılan eğitimin önemine değinerek, “Mesleksel eğitimde dünya ile rakiplik edebilecek hareket deneyimine eş, nitelikli koca yetiştirme anlamında çokça büyük tıpkı sükse elde ettik. Öğretmenin şahsi gelişimi konusunda eğitimlerimiz oldu. Bunlardan bire bir tanesi birlikte ‘Aritmetik Seferberliği’ eğitimiydi. Tığ bunu çokça önemsiyoruz. İnsanın doğuşundan ölümüne kadar matematikle başlayıp aritmetik ile biten bir sahn var. Matematik insanoğlunun hayatının her durumunda olduğu amacıyla tığ sarıklı arkadaşlarımız ile bunu öğrencilere hissettirmeye ve matematiksiz aynı hayatın olmayacağını bunu teferruat ile birleştirip aynı farkındalık eğitimi verdik. çıktı çalıştay yapacağız. Aritmetik Seferberliği çalışmamız ilçelerimizdeki kamu hesap öğretmenlerine yönelik devam ediyor. Bugün 4’üncü ilçemiz oldu. Perşembe günü bunu bitirip henüz sonraları gücük ay ayında dinlence dönüşü arkadaşlarımız ile çalıştay düzenleyeceğiz. Mağaza tıka basa doluydu ve eli nimetli benzeri güruh oldu. Bitlis’te bin 100’e mümasil öğretmenimizin bu toplantılara katılacağını düşünüyoruz” dedi.

Tatvan Umum Terbiye Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda yapılan konuşmaların peşi sıra matematik öğrenimini kolaylaştırmak ve sevdirmek için aritmetik atölyeleri, gereç geliştirme, öğretmen eğitimi, dijital zemin kabilinden birçok alanda tanıtım gerçekleştirildi. Ardından öğretmenler yoluyla yapılan denk icraat anlatılarak farkındalık oluşturuldu. Program, öğretmenler eliyle sorulan soru ve cevapların ardından sona erdi.

Share: