2 bin 948 rakımlı Nemrut zirvesinde şampiyonaya tedbir

– 2 bin 948 rakımlı Nemrut zirvesinde şampiyonaya hazırlık

BİTLİS – Bitlis’te bu yıl beklenen kar yağışının olmamasından âlem müsabakalara hazırlanamayan kayaklı koşun takımı sporcuları, 2 bin 948 rakımlı Nemrut Yanardağ Ağzı Gölü zirvesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Gelişigüzel sene 10 metre kar yağışı alarak Türkiye’nin sunu haddinden fazla kar alan ili olan Bitlis’te bu yıl muhtemel hatır olmaması dolayısıyla müsabakalara hazırlanamayan kayaklı koşun takımı sporcuları, idman üzere çareyi 2 bin 948 rakımlı Nemrut Krater Gölü’nün zirvesine çıkmakta buldu. Türkiye Ski Federasyonu faaliyet programı çerçevesinde düzenlenecek yarışmalara katılacak sporcular, bu yıl kente yağmayan kardan belde müsabakalara dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine ehil Nemrut Yanardağ Ağzı Gölü zirvesinde hazırlanıyor. Biri karı 3 koca oluşmak amacıyla 4 milli bando ski antrenörü nezdinde keyfiyet ve koşun çalışması işleyen 40 kayaklı koşu sporcusu, antrenmanlarını düşünce kırıcı olduğu erdemli kesimlerde yapmaya çalışıyor. Kente 21 kilometre uzaklıkta kâin ve bölgede yaşanan sevimsiz havaya aldırış etmeyen sporcular, antrenörleri eşliğinde yetişkin Tatvan, Van Gölü ve Nemrut Kraterine cebin ski etme imkanı buluyor. Eşsiz manzaraya alın çalışmalarını sürdüren sporcuların hedefi ise katılacakları müsabakalarda şampiyon görünmek.

Kent merkezinde kar yağmadığından dünya efdal rakımlı Nemrut’un zirvesinde çalışmalara bitmeme ettiklerini anlatım fail Milli Kayaklı Koşu Antrenörü Muhammet Birey Kurtkan, “Bitlis Kayaklı Koşu Takımı adına bu zaman merkezde kar olmadığından âlem 2 bin 948 rakımlı dünyanın ikinci iri krater gölünün zirvesinde koşu antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Bugün 5’i eş 20’si ayvaz tutmak için 25 sportmen ile antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Bu sene kış sezonunda yapılacak müsabakalara hazırlanıyoruz. İddialıyız ve hedefimiz şişman. Bu yıl inşallah Bitlis’ten Türkiye şampiyonu çıkaracağız. İnşallah güzel bire bir mevsim geçiririz. hafta içi ayrıntılar okula gittiği için merkezde saat 16.00’dan sonraları tekerli kayak üzerinde çalıştırıyoruz. Hafta sonu akıl yağdığı Nemrut’un zirvesine çıkarak günde 2 saat antrenmanlarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Antrenmanların sunturlu geçtiğini tamlayan Milli Sporcu Erek Elkatmış ise “Bitlis’te şu anda kar yağışı olmadığı üzere Nemrut’un zirvesinde antrenman yapıyoruz. Sporcu arkadaşlarımız ile beraber kış sezonundaki yarışmalara hazırlanıyoruz. 3-18 Aile tarihleri beyninde Bolu Gerede’bile milli bando kampımız var. Orada yarışmalara hazırlanacağız. Antrenmanlarımız şu dakika iyi gidiyor. Normalde bizim pistimiz Tatvan’bile kâin El Aman Hanı Ski Merkeziydi. Fakat merkeze kar yağmadığı amacıyla Nemrut’un zirvesinde idman yapıyoruz. Kış sezonuna daha mebzul girebilmek için Nemrut’ta sürdürüyoruz. Antrenörlerimiz ile bu arada evire çevire geçiyor. Önümüzde birinci ve ikinci aşama Türkiye şampiyonası girmek amacıyla 3 yarış var. Şu anda o yarışlara hazırlanıyoruz. Garaz Türkiye şampiyonası ve iddialıyız. İyi tıpkısı akıbet çıkaracağımıza inanıyoruz” dedi.

2022 yılında okullar arası planlı yarışmada acun şampiyonasına katılmayı doğruluk kazandığını belirten sportmen Yağmur Demir da, “2022-2023 yılında okullar arası yapılan yarışmada dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandım. Ülkemi ve ilimi genişlik ferah şekilde oyun edeceğime inanıyorum. 16 yaşındayım ve 4 yıldır bu sporu yapıyorum. Şu anda faziletkâr rakımlı Nemrut’ta egzersiz yapıyoruz ve hocalarımız ile bu arada çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Sporcu İslam Demir ise Türkiye şampiyonası için Nemrut’ta tedbir yaptıklarını belirterek, “hafta arası merkezde koşarken hafta sonları birlikte Nemrut’a gelip kayıyoruz. 18 yaşındayım ve 9 yıldır bu sporu yapıyorum. Hedefim Türkiye şampiyonu tevessül etmek ve bunun için da çalışmalarımız bitmeme ediyor” şeklinde konuştu.

Share: