Bayburt Üniversitesi 15. yılını dinleti coşkusuyla karşıladı

Cumhuriyetin 100. yılı ve Türkiye yüzyılının başlangıcı olan 2023’te 15. yaşını kutlayacak olan Bayburt Üniversitesi, Koliva grubunun fon aldığı konserle ’15. Yılı Karşılama’ coşkusunu yaşadı.

‘Gurur komple yüzyıldan basiret mahmul yüzyıla’ sloganı ile duyurulan ve Bayburt Yetişek, Ekin ve Hizmet Vakfının katkılarıyla planlı 15. yılı karşılama konserinde sahne alan Koliva grubu, Busenaz Sürmeneli Spor Salonunu dolduran ateşin kalabalığı Karadeniz ezgileriyle selamladı. 15. Yılını ‘Bilim, Kültür, Danışma ve Spor” alanlarında 15’er basiret etkinlikle taçlandırmayı hedefleyen Bayburt Üniversitesi, 2023 yılının dolu mahmul geçeceğinin mesajını dinleti coşkusuyla verdi. Koliva grubunun birbirinden iyicene Karadeniz ezgili eserlerine hep benzeri ağızdan eşlik fail cıvıl cıvıl, 15. sene dinamizmini yansıttı. Akademik ve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra bölüt üstelik vazıh olan konser, Bayburt’un konuşma tarihinin unutulmaz anlarına aynı yenisini ekledi.

Konserin açım konuşmasında 15. Yıl lansmanını özne Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Cumhuriyetin ideallerine ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun ayrımsız dönüm yılı üzere hazırlıkları tamamladıklarını duyurdu. Rektör Türkmen, “Yüzyılların dönüm noktası olan bu özel yılı, Üniversitemizin 15. kuruluş yıldönümüne bir dönüm yılı ruhu kazandıracak 15’ler aktiflik dizisi ile karşılıyoruz. 15. Sene geneline yayacağımız ‘Bilim, Kültür, Danışma ve Spor’ temalı 60 etkinlikle Türkiye Yüzyılına giriş yapacağız. Üniversitemiz tarihinde bir milat olmasını hedeflediğimiz 15. yıl, modern dünyanın reis nesillerini yemlemek amacıyla gereken seferberliğin motivasyonu olacak. Sürdürülebilir yüzyıllara akıllıca emniyetli adımlarla ilerlerken, Üniversitemiz için iftihar meşgul bir sıra ve us kurmanın onurunu yaşıyoruz. 15. yıldaki 15’ler aktiflik dizisi, bir güneş yazımı yerine Üniversitemizin kurumsal belleğine bulaşık bırakacak.” ifadelerini kullandı.

Konsere hissedar olan Bayburt Terbiye, Firez ve Bakım Vakfının Başkanı İsrafil Kahraman dinleti konuşmasına Bayburt Üniversitesinin 15. yılını tebrik ederek başladı. Bayburt Üniversitesinin anlayış projelerinin Bayburt’un sürdürülebilir kalkınması açısından oldukça oylumlu olduğuna vurgu yapan Kahraman, sivil dernek olarak amaçlarıyla örtüşen bu vizyona eş olmaktan ve destek sunmaktan duydukları memnuniyeti bildirdi.

Konser sonunda Koliva grubu üyelerine teşekkür amacıyla baştan sahneye çıkan Rektör Türkmen’in, bu ateşli konserin önümüzdeki süreçteki konserlerin habercisi olduğu yönündeki müjdesi alkış tufanı ile karşılandı. – BAYBURT

Share: