Başbuğ Büyükkılıç: “Ramazan, daralan ruhlarımızın feraha kavuşacağı aydır”

Kayseri Büyükşehir Şehremini Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Asrın felaketi olan depremlerden muhit bu sene Ramazan ayına ekşimsi giriyoruz. Tarifsiz acılar yaşadığımız, yumruk ve kısık günlerden geçtiğimiz şu günlerde Ramazan, bizlere inşallah afiyet ve varlık getirecektir” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Reisi Dr. Memduh Büyükkılıç, On Bir Ayın Sultanı Ramazan’ı Kutsi’in başlaması zımnında benzeri mesaj yayınladı. Komutan Büyükkılıç, mesajında, “Huzur ve bereketin müjdecisi Ramazan-ı Lahut’e aynı kat henüz kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. İlk teravih namazı namazlarımızı kılıp, arkası sıra sahura kalkarak, evvel oruçlarımıza kanı edeceğiz” dedi.

“Ramazan, bizlere inşallah afiyet ve hayat getirecektir”

Son dönemde yaşanan afat dolayısıyla Ramazan ayına ekşimsi girildiğini rapor eden Büyükkılıç, “Asrın felaketi olan depremlerden ufuk bu yıl Ramazan ayına burukluk içerisinde giriyoruz. Yaşadığımız sarsıntı ve baskın afetleriyle adeta mahzun olan gönüllerimiz, yüreklerimiz, Ramazan ayının bereketiyle, inşallah esenliğe kavuşacak. Tarifsiz acılar yaşadığımız, ağırlık ve sıkıntılı günlerden geçtiğimiz şu günlerde Ramazan, bizlere inşallah afiyet ve huzur getirecektir” diye niteleyerek konuştu.

“Ülen şehr-İ yağmur iyi geldin”

Başkan Büyükkılıç, On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayının, temas, el birliği, paylaşma ve tesanüt kocaoğlan olduğun aksan yaparak, “Ramazan, bile kılacağımız namazlarla daralan ruhlarımızın feraha kavuşacağı aydır. Ramazan, zekat ve fitrelerimizle, sadakalarımızla nice beraberlik köprülerinin kurulacağı aydır. Bu inançla diyoruz ki; Ey şehr-i rahmet kandırıcı geldin! Ülen şehr-i Ramazan okşayıcı geldin.” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, mesajında şunları söyledi:

“Başı rahmet, ortası gufran, sonu cehennemden halas olan Ramazan-ı Şerif, milletimiz, İslam alemi ve cemi âdemiyet için hayırlara açar olsun. Cenab-ı Cenabıhak ibadetlerimizi akseptans eylesin, bizleri temas ve muadele ortamında Şayan Gecesi’ne ve Ramazan Bayramı’na kavuştursun. Şiddetli Ramazanlar.” – KAYSERİ

Share: