Lokantada aşındırmak yerken keşfedildi, Türkiye şampiyonu oldu

Lokantada aşındırmak yerken keşfedildi, Türkiye şampiyonu oldu

Akondroplazi Çağcıl, çıktığı önce müsabakada 115 kilogram kaldırdı

KAYSERİ – Kayseri’bile lokantada yemek yediği tam halter hocası Esat Kaya eliyle keşfedilen akondroplazi hastası 19 yaşındaki Gündeş Kayaç, 8 maaş çalışmanın ardından katıldığı Bedenî Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası’nda 115 kilo kaldırarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Kayseri’dahi yaşayan akondroplazi (FGFR3 genindeki bozukluklardan kaynaklanan kalıtsal tıpkısı cücelik tipi) rahatsızlığı bulunan mevcut Gündeş Kayaç, geçtiğimiz orak ayı ayında lokantada yemek yerken halter hocası Esat Kayaç ile tanıştı. Kayaç’nın yönlendirmesi ile Taşkaya Spor Kulübü Antrenörü Gökhan Taşçı’nın yanına revan Kaya, halterle tanıştı. İlk başlarda sakil kiloları pekâlâ kaldıracağını düşünene ve umutsuzluğa kapılan Çağdaş Kayaç, güdük süre içerisinde haltere uyarlanmış oldu. 8 aylık çalışmanın arkası sıra geçtiğimiz günlerde Işıklı’ın Nazilli ilçesinde planlı Bedenî Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası’na katılan Kayaç, 54 kiloda katıldığı yarışmada 115 kilogram kaldırarak Türkiye şampiyonu oldu.

“İlk başlarda çok isteksizdim ve yapamayacağımı düşünüyordum”

Halterle muarefe hikayesini anlatan Kaya, “Haltere yönlendirmeyle başladım. Arkadaşımın lokantasında kemirmek yerken Esat hocam beni halterci olmam amacıyla yönlendirdi. İlk başlarda haddinden fazla isteksizdim ve yapamayacağımı düşünüyordum. O kiloların lacerem kalkacağını düşünüyordum. Gökhan Taşçı hocamda o tam sakat halterine başlayacaktı. O vesileyle tanıştık. Şuanda sporda 8’inci ayım. Burada ayrımsız ev gibi olduk ve bütün destekçim oldular. Okumuş Nazilli’birlikte planlı Türkiye Şampiyonası’nda ilk müsabakama katıldım. 54 kilo kategorisinde birinci hakkımda 95, ikinci hakkımda 110, üçüncü hakkımda ise 115 kilogram kaldırarak şampiyon oldum. İlk başlarda kendime güvenmeme karşın Gökhan hocam başaracağımı söyledi. Kendime inanmıyordum ve ruh bilimsel yerine üstelik istememezlik oldu. Şüphesiz olacak diye niteleyerek düşünürken Gökhan hocam, “sen bana büzük ve çalışmana bak” dedi. Onun dediklerine uydum ve 8 kamer bu arada çalıştık. Öpücük hocamla beraber Entelektüel’a Türkiye şampiyonasına gittik ve oradan böke adına döndük. Önümdeki hedefim ağustosta yapılacak olan dünya şampiyonası ve olimpiyatlara katılmam. Sunma baştaki hedefim ise milli takım ve acun kupasında madalya alabilmek” ifadelerini kullandı.

“Iri başarılara imza kovmak istiyorum”

Balaban başarılara imza kovmak istediğini belirten Kayaç, “Bu alandaki öncülerim başta Naim Süleymanoğlu, Halil Bahtiyar ve Gökhan Taşçı hocam. Onların izinden bu sporu bitmeme ettireceğim. Tığ Kayseri’üstelik Taşkaya Spor Kulübünde 2 akondroplazi olarak bitmeme ediyoruz. Kayseri’dahi akondroplazilerden mızıka bina etmek istiyoruz. Herkesi üstelik buraya bekliyoruz, kapımız gelişigüzel zaman yıldızlı. Şişman başarılara imza atmak isteriz. Bariyer herhangi bir ahit tıpkısı ayrıcalıktır amma kimesne bunun farkına varmıyor. Buradan “yapamayacağım” diyenlere birlikte şurası diyorum. Köle “yapamayacağım” dedim amma şuanda Türkiye şampiyonuyum ve geçmiş madalyamı aldım. Bu çok kurum donör bir husus” şeklinde konuştu.

Çağcıl’ın hocası halter antrenörü Öpücük Yılmayan de, “Çağcıl 8 aydır halter sporu ile ilgileniyor. Bizde kendisini destekliyoruz. Akondroplazi yerine 2 sunum sporcumuz var. Kayseri’üstelik birlikte akondroplazi olanları salonumuza bekliyoruz. Deneyimsizlik ve Spor Müdürlüğüne ilgilendiren olan Ferdi Sporlar Merkezi’nde çalışıyoruz. Gündeş bu 8 aylık sürecinde 115 kilo kaldırarak ilk madalyasını aldı ve Türkiye şampiyonu oldu” dedi.

Share: