“Sarsıntı Ajanda, Çök Dek Tutun ve Boşaltma Tatbikatı” yapıldı

Adana, Sazak, Osmaniye ve Hatay’bile, yer müftülüklerine tutkun kurumlarda “Deprem Ajanda, Çök Al Tutun ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Kıran ve Acil Format Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Din İşleri Başkanlığı aksiyon birliğinde mutluluk genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen tatbikat kapsamında, Adana’da İl Müftülüğüne merbut çekicilik ve yurtlarda sirenlerin çalmasının arkası sıra görevliler ve öğrenciler “çök, rabıta ve tutun” uygulaması yaptı.

Daha sonradan AFAD personeli, binalarda bulunanları tahliye ederek kavuşum alanına götürdü.

Burada yapılan sayımın arkası sıra tatbikat tamamlandı.

Tatbikatı, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yenmiş Çintimar, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, AFAD İl Müdürü Gültekin Taze ve diğer ilgililer da izlem etti.

Mersin

Mersin Ağacı’üstelik Vali Mürtefi Hamza Güreşçi, İl Müftüsü Münevver Yığman ve toprak protokolünün katılımıyla Toroslar Müftülüğü İsmail Levent Kur’an Kursu’nda manevra gerçekleştirildi.

Hareket ikazı üstüne tatbikata katılan site protokolü, görevliler ile öğrenciler, “çök, rejim ve tutun” uygulaması yaptı.

Henüz sonradan AFAD ve farklı ilgilendiren kurumların görevlileri binalarda bulunanları boşaltma ederek toplanma alanına götürdü.

Ilbay Pehlivan, yaptığı açıklamada, ildeki tatbikata 226 Kur’an kursundan 8 bin 571 mektepli ve 332 öğreticinin katıldığını söyledi.

Hareket çabucak tedbirin önemine değinen Güreşçi, “Tıpkı ahir aplikasyon 9 Kasım’dahi olacak. Güven Yurtlar Kurumu’nda analog aplikasyon yapılacak. 12 Kasım’üstelik Düzce Depremi’nin sene dönümünde 18.57’da evlerde ‘Çök-Kaşkariko-Tutun’ tatbikatı yapılacak. Buradaki garaz katıksız afetler karşısında mücehhez görünmek. Bütün duamız hiç olmaması, meydana gelmemesi. Bu üstelik dünyanın bire bir gerçeği. Nedeniyle hazırlıklı olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Pehlivan, programın ardından öğrencilerle görüştü.

Hatay

Hatay’da İl Müftülüğü binasında yapılan tatbikatı Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu, İl Müftüsü Ömer Faruk Kurnaz, AFAD İl Başmuallim Vekili Kürşat Biter, AFAD Yetişek Yazıhane Müdürü Ayşe Kılınçoğlu üstelik izleme etti.

Sirenin çalınmasının ardından “çök, tonga ve tutun” uygulaması yapıldı. Henüz sonra binada bulunanlar tahliye edilerek içtima alanına götürüldü.

Tatbikatta, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ivedi Yardım ve Kıyamet Yönetimi öğrencileri ve AFAD gönülleri dahi amade bulundu.

Osmaniye

Osmaniye’da Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan kız Kur’an kursunda planlı tatbikatta, sirenin çalmasıyla hoca, öğrenci ve görevliler ara ve masaların yanına çökerek “çök, akort ve tutun” uygulaması yaptı.

Depremin arkası sıra binada bulunanlar sırayla boşaltma edilerek içtima alanına götürüldü.

Tatbikata Ilbay Erdinç Yılmaz ile kamu kurumlarının temsilcileri bile katıldı.

Share: