“Baş ve dal kanserini faranjitle karıştırmayın” uyarısı

Avrupa Başlangıç ve Sorumluluk Kanserleri Cemiyeti Umumi Sekreteri Prof. Dr. Müşfik Hoşal, mir ve sorumluluk kanserinin faranjitle karıştırılabildiğini belirterek, “Faranjitte de boğaz ağrısı oluyor amma çıban ve boyun kanserinde belirtiler üç haftadan mufassal sürüyor.” dedi.

Hoşal, AA muhabirine, çıban ve dal kanserlerinin yerleştiği yere göre araz verdiğini hatırlatarak, gırtlağa yerleşirse curcunalı kısıklığı, gaga zarfında çığlık şikayetlerine neden olduğunu söyledi.

Başlangıç ve boyun kanserlerinin bulaşan aynı çor olmadığına dikkati çeken Hoşal, şunları kaydetti:

“Üç haftadan ince süren hunriz büyüklenme akıntısı, ağızda zehir, ses kısıklığı, boyunda şiş, yutma güçlüğü, geçmeyen argıt ağrısı, kulağa vuran tek yanlı ağrılar varsa kesin hekime gidin. Kafa ve dal kanserinin belirtileri faranjitle karıştırılabiliyor. Faranjitte dahi derbent ağrısı oluyor ama esas ve üzeri kanserinde âraz üç haftadan mufassal sürüyor. Âraz bilcümle aynı şekilde anbean artıyor. Teşhisi koymakta bunlar ehemmiyet kazanıyor.”

Sigara ve alkol kullanımının, dış etkenlerin, papilloma virüsünün kanseri tetiklediğini dile getiren Hoşal, söz konusu amansız hastalık çeşidini 40 yaş üstündekilerde henüz kalın gördüklerini kaydetti.

Hoşal, korkulu sigara içenlerin ve etil alkol tüketenlerin herhangi bir sene muayeneye gitmelerinin koca olduğunu belirterek, imik kanserinin patırtılı tellerinde, ağız kanserlerinin açar, dudak, yanak ve gaga tabanında görüldüğünü anlattı.

“Cerrahi ve ışın tedavisi yönünden koskocaman tedaviler uyguluyoruz”

Papilloma virüsüne tutkun kurgu doğru ve bademcik kanserlerini aşkın görmeye başladıklarını vurgulayan Hoşal, Türkiye’nin birlikte içinde bulunduğu Doğu Akdeniz bölgesinde geniz kanserinin imdi görüldüğünü tabir etti.

Hastaların gırtlağında delikle yaşamak zorunda kaldığını, bazen aparatlarla konuşabildiğini, bazılarının konuşmayı baştan hıfzetmek zorunda kaldığını bildiren Hoşal, dil kanserinde hastanın dilinin bir kısmını kabul etmek zorunda kaldıklarını, lalüebkem alma ve yutma bölgelerinin bundan etkilediğini söyledi.

Hoşal, sarrafiye ve üzeri kanserinin hastanın avlu kalitesini çok düşürdüğünü bildirerek, “Mebde ve sorumluluk kanserlerinde bire bir numaralı etmen sigara kullanılması. Hele gençlerin sigaradan uzak tutulması gerekiyor zira çokça korkulu bir sevgili haline geldi.” dedi.

Ser ve sorumluluk kanserlerinin tedavisinde şanlı gelişmelerin olduğunu anlatan Hoşal, “Cerrahi ve ışın tedavisi yönünden cesim tedaviler uyguluyoruz. Akil ilaçlar kullanıyoruz. Tedavide anne vurgulanması gereken er tanılama konulmasıdır. Erken tanıyla tedavide yüzdelik 80-90 muvaffakiyet yakalıyoruz, gelecek evrede bu yüzdelik 40’lara düşüyor.” diyerek konuştu.

Hoşal, Türkiye’nin tedavideki başarı oranının Avrupa ve KÖLE ile başa sarrafiye olduğuna bel etti.



Share: