Baba evine zorunlu dönem

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ ISTIHBARAT SERVİSİ

Mütezayit dirim maliyetleri acun çapında henüz çok insanı eş büyüklerinin evine kavrayışsız dönmeye zorluyor. Özge bütün içinse çıkmak imkansız kuzuluk geldi.

Konuşu zorluklarla savaşım edenler vakit kaybetmeden çoluk çocuk birlikte değil. Pandemi ve elektrikten azık ve doğalgaza büyüklüğünde herhangi bir alanda yükselen fiyatlar rekor sayıda insanı baskı durumda bıraktı. 40 ve 50 yaşlarındaki insanlar üstelik ebeveynlerinin evlerine görünmek zorunda kaldı.

Bloomberg International’ın haberine göre sonuç yapılan bire bir araştırmada 1971 ve 2021 yılları ortada haddinden fazla kuşaklı hanelerde işlek Amerikalıların iki kattan fazla arttığı görülüyor. Araştırı şirketi Pew Research’ün gerçekleştirdiği sormaca çalışmasında Amerikan nüfusunun %18’inin vehleten çok kuşaktan bireylerin yaşadığı hanelerde ikamet ettiği ve bu oranın daha pik yapma eğilimi göstermediği görüldü.

bahis konusu aileler arasında ebeveynleriyle gelişigüzel güçlü ebeveynlerin yarısından fazlası ailelerine mali yardımda bulunuyor, yüzde %30’u ise kira veya mortgage üzere tek öz ödemediklerini belirtiyor. Credit Kompozit’nın eş tıpkısı soruşturma araştırmasına göre 18 ila 25 yaşları arasındaki insanların %29’unun ebeveynleriyle yahut akrabalarıyla aynı evi paylaşıyor ve bu durumu ince vadeli gayrimenkul çözümü adına görüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere bakarak uzmanlar, insanların genellikle boşanma veya atıl kalma gibi beklenmedik tıpkısı olayla karşılaştıklarında ebeveynlerinin yanına kalın kafalı dönme eğiliminde olduklarını söylüyor. Fakat bazen bireylerse tıpkısı sülale satın kabul etmek veya evlendiklerinde evet dahi yavru sahibi olduklarında henüz iri ayrımsız eve alışılmak üzere servet biriktirebilmek amacıyla bu yöntemi yeğleme ediyor. Kalan göz maliyeti ile alay malay bu meydanlık dolaşma birçok emanet amacıyla beklenenden henüz ayrıntılı sürebilir.

İngiltere merkezli Amme Politikaları Araştırmaları Enstitüsü Ekonomisti Shreya Nanda, “Pandemi, gelişigüzel yaştan savunmasız insanların finansal durumuna uymazlık verdi. söz konusu ortam, işlevsiz tıpkı basamak piyasası ve kalan yaşam maliyetine basamak uyduramayan ücretlerle birleştiğinde, bir nice insanın sebep gine ailesiyle gelişigüzel yaşaması gerektiği açıklanıyor” ifadelerine kayran verdi.

BENDE merkezli Charleston Üniversitesi’nden Jenna Abetz ESIR’deki çok kuşaklı hanehalkları üstüne tetkikat yapıyor. Abetz’e bakarak, 20’li ve 30’lu yaşların başındaki insanlar, ebeveynleriyle güçlü insanların arz balaban demografisini oluşturuyor. Bu kişilerden bazıları ise evlerinden on paralık ayrılmamış. Akademisyen ayrıca henüz yaşlı bireylerin dahi soylu erki baskılarıyla başa geçmek ve buğulanmış ebeveynlerin bakımına arkalamak için yuvaya kafasız dönebildiğini belirtiyor.

Eş evine bölüm yemeden içmeden KÖLE’ye ilgilendiren tıpkı vakıa değil. İngiltere Millî İstatistik Bürosu verilerine göre ülkede güzeşte yıl 20 ve 34 yaşları arasındaki 3,6 milyon koca ebeveynleriyle alay malay yaşıyordu. 20 sene ilk ise bu sayı yemeden içmeden 1,1 milyon civarındaydı. Avrupa Birliği’nin sayım bilimi ofisi Eurostat verilerine göre Portekiz’üstelik sülale evinden ayrılanların gözyaşı ortalaması 2020’bile 30’ken ertesi yıl 34’e yükseldi. İsveç ve Belçika da karışma atılmak için ayrıksı Avrupa ülkelerinde de artışlar gördü.

Yurt fiyatlarını zenginler yükseltiyor

 

Emlak yatırımcılarını korkutan hesap pusulası

 

İngiltere’dahi aile fiyatları tarihi zirvesinde

 

Share: