Ayrımlı şehirlerde evlerden arakçılık özne 6 sakil İstanbul’da yakalandı

İstanbul, Bursa ve Yalova’da evlerden hırsızlık yaptıkları iddia edilen 2’si kadın 6 yabansı düzenlenen operasyonla İstanbul’da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Gemlik Cumhuriyet Altını Başsavcılığınca yürütülen sormaca kapsamında Bursa’nın Nilüfer ve Gemlik ilçeleri ve Yalova’da “bap göbeğini patlatmak” yöntemiyle evlerden hırsızlık işleyen şüphelileri hissetmek için Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Cepçilik Göz Amirliği ekipleri iş başlattı.

Hırsızlık yapılan bölgelerdeki düzenlilik kamerası kayıtlarını inceleyici ekipler, 2’si karı 6 şüphelinin kimliklerini tayin etti.

Şüphelilerin kullandıkları aracın, benzeri otomobil satış sitesindeki satılık araçların tıpkısı bellik ve modeline koşa plak takılarak gizlendiğini belirleyen polis güçleri, failler ve onlara yardım edenlerin izini, 3 kentte 85 adresten alınan asayiş kamerası görüntülerinden yaklaşık 35 bin ara bulucu tarayarak buldu.

İstanbul’da mütenevvi adreslere planlı eş zamanlı operasyonla M.E, E.O, O.Ü, F.E, Y.B. ile D.D. yakalandı.

Zanlıların çevrede dikkati çekmemek üzere mebzul giyindikleri, sevgili, bakir evli üzere davrandıkları, belirleme ettikleri bölgede hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikten sonraları İstanbul’a döndükleri öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.



Share: