Arakçılık şebekesi, 35 bin miftah taranarak kıskıvrak yakalandı

Bursa’da ve özge 2 ilde toplam 7 hırsızlık olayına karışan şüpheliler polis güçleri ekiplerinin biaman mücadelesi sonucu 35 bin vesile incelenerek İstanbul’da hususi harekat destekli eş anlı operasyonla yakalandı.

Gemlik ve Nilüfer ilçesinde evlerin bap göbeğini patlatarak hırsızlık özne şüpheliler polis güçleri ekiplerini harekete geçirdi.

Gemlik Cumhuriyet Altını Başsavcılığının koordinesinde Bursa Güvenlik Büro Müdürlüğü Arakçılık ve Yankesicilik Devir Amirliği ekiplerince yapılan soruşturma neticesinde şüpheliler araba as platformundan gördükleri benzeri renk, marka ve bir aracın ayrımsız plakasını bastırarak kiralamış oldukları araca taktılar. Şüpheliler ilgi çekmemek üzere fena hâlde giyinik, sevgili veya evli koşa kadar davranarak evlerin bulunduğu apartmana girerek arakçılık yaptıklarını tayin etti. Antrparantez yapılan tespitlerde İstanbul’da 7, Yalova’da 1 evden hırsızlık yaptıkları belirleme edildi. Bursa, Gemlik, Yalova ve İstanbul’daki 85 adresten izlenen güvenlik kamera çalışmaları ve Bursa ve çevre illerdeki plak aşinalık sistemi kayıtlarında kısaca 35 bin komütatör taranarak bed şahısların kimlikleri tespit edildi. Yapılan belirleme sonrası şüphelilerin M.E., E.O., O.Ü., F.E., Y.B., ve D.D. isimli şüpheliler İstanbul ilinde yapılan eş anlı operasyon sonrası kıskıvrak yakalandı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. – BURSA

Share: