Artvin’deki 9 umum eğitimi merkezinde depremzedeler için üzeri dikiliyor

Artvin’deki el eğitimi merkezlerinde maharetli çalıştırıcı ve kursiyerler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illere yuvarlanmak için urba hazırlıyor.

İl Milli Yetişek Müdürü Fahri Çevik, AA muhabirine, Valilik koordinesinde eğitim bilimi camiasının rastgele bireyinin depremin yaralarını kaplamak için çaba harcama ettiğini söyledi.

Kentteki 9 halk eğitimi merkezinde ateş parçası belletici ve kursiyerin deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla çıkarmak diktiğini belirten Acar, “Üretilen 4 bin 601 kıvılcım giysi ve aymazlık tulumu kabilinden ürünleri tıra yükleyerek zelzele bölgesine gönderdik. Seferberlik halinde deprem bölgesine im göstermek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diyerek konuştu.

Üretime ilgili çalışmaları koordine fail Ilbay Yılmaz Zirve’un eşi Meral Doruk ise felaketin üstesinden süzülmek için değme ilin zat ölçeğinde bindi vermeye devam ettiğini vurguladı.

Hazırlanan kıyafetleri zelzele bölgesine göndererek ulama sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Zirve, “Taşımalık mahalleler dayamak üzere üstelik bir taraftan çalışmalarımız devam ediyor. karınca kararınca Artvin’in de çorbada tuzu olmasını istedik. İnşallah bu günleri biraz zaman alsa de bağlantı ve beraberlikle atlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Usta çalıştırıcı Suzan Çalıştırıcı Güner, deprem bölgesinde neye ihtiyaç varsa ellerindeki kumaşın özelliğine bakarak kıyafetler diktiklerini aktardı.

Kursiyer Selma Çalıştırıcı, afetzedelere kâr sağlayabilmek için çalışmalara katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“İnşallah aynı faydamız dokunur. Fahri deprem bölgesine gitmek istedim. Orada hiçbir molekül yapamazsam sobalarını yakarım, yemeklerini taşırım. Çok istedim amma eşim diyaliz hastası olduğu üzere onu bırakamadım. Bu acıyı oradaki vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz.”

Share: