AK Parti’li Aydemir: “O milletvekiline kesinkes benzeri yaptırım uygulanmalıdır”

YANLIŞSIZ Öğür Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay’ın, TBMM Umumi Kurulunda, kanun teklifini ihtarname üzere çekiçle cep telefonunu kırmasına reaksiyon göstererek, “Bunun karşılığı verilmelidir, o milletvekiline mutlaka tıpkısı yaptırım uygulanmalıdır; kınama evet de tenkil kabilinden.” dedi.

Aydemir, Meclis’te düzenlediği matbuat toplantısında, basın, içtimai medya ve internet haberciliğine ilişik düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Ara Sıra Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dayalı Kanun Teklifi’nin görüşmelerinin sürdüğünü hatırlattı.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay’ın, TBMM Umumi Kurulunda, kanun teklifini ihtarname için çekiçle çökertme telefonunu kırmasını eleştiren Aydemir, şöyle konuştu:

“Temelli bu işi özemek üzere elinde çekiçle meclise gelenleri gördük, o kürsüyü çekiçle dövenleri gördük. Kürsüyü çekiçle zedelemiş benzeri saylav var. Ilavesi benzeri çökertme telefonunu kırıyor. cep telefonu dediğiniz milli mal değil mi? Bunu siz orada kuşkusuz bu ağıl getirirsiniz? Bunların kavim diye niteleyerek dertleri bulunmayan, oran diye dertleri yok, milli mülk diye akıllarına mevrut benzeri deyim de yok. Güzeşte orada meclis başkanvekiline bile söylendi, bunun karşılığı verilmelidir, o milletvekiline katiyetle tıpkısı yaptırım uygulanmalıdır; melamet evet birlikte tenkil gibi. Evet mu hakeza tıpkı husus, orası milletin kürsüsü.”

İbrahim Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri süren Dirimsel Vergisi Kanunu ile Kâh Yasa ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Fark Yapılmasına Dair Yasa Teklifi’nin da insanların hayatına yapışık ve herkesin sıkıntısını izole etmeyi amaçlayan ayrımsız say olduğunu kaydetti.

Aydemir, CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki temaslarıyla ilişik ise, “Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, Amerika’bile 8 saat yok reşit, izine rastlanmamış. İşte bizim söylediğimiz kadar oldu; ‘Amerikalı yetkililerden, oradaki siyasetten, Biden’ın ekibinden icazet alacak’ dedik. Bu 8 saatlik perdeleme dahi bizim iddiamızı doğrulamıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: