Mardinli füru ilk kez İstanbul’u gezdi

Tuzla Şehremini Şadi Muharrir’nın davetlisi kendisine Mardin’in Kızıltepe ilçesi Akçapınar köyünden mevrut kollar, İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ana konu parkta eğlendi.

Başbuğ Edip haziran ayında ziyaret ettiği Akçapınar Köyü İlkokulu’nun mektepli ve öğretmenlerini Tuzla’da misafir etti.

İlk kat uçağa binerek İstanbul’a mevrut füru, ilk Tuzla’daki Tema Park’ta doyasıya eğlendi. Öğrenciler elan sonraları Memleha Belediyesi Çavlan Terbiye Parkı ve İstanbul İl Firez Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Firez ve Turizm Bakanlığına sadık müzeleri gezdi.

Gezinin peşi sıra Memleha Belediye Başkanı Yazıcı, Akçapınar İlkokulu öğretmeni Esra Boyraz ve öğrencilerle Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde aynı araya geldi.

Çocuklarla yegâne bir tane kardeş kardeş fail Komutan Yazıcı, “Buraya gelerek bizlere itibar verdiniz. Mardin’de bizleri güler yüzle karşılamıştınız. Orada Enver ile satranç oynarken kulağıma ‘Ben İstanbul’a gitmedim.’ dedi. Enver’in bu sözü üstüne sizleri ikram düşüncesi oldu. Onur duyduk. Akçapınar köyü ile Tuzla ortada benzeri iştiyak büyü oluştu. çıktı gelişigüzel ahit burada ayrımsız yeriniz olduğunu unutmayın.” ifadelerini kullandı.

Akçapınar köyünde muallimlik fail Esra Boyraz, basından izleme ettiği Tuzla Belediyesi Iştiyak Elleri Çarşısı’nın sıhhat çalışmalarını okuluna haberdar etmek istemiş ve okulundaki bazı ihtiyaçların giderilmesi için Tuzla Şehremini Kalem Erbabı’yı nida etmişti.

Esra öğretmenin davetini kırmayan Memleha Belediye Reisi Musannif, okulu musahabe ederek, çocuklarla tıpkısı araya gelmişti.

Çocukların elan ongun şartlarda terbiye görebilmeleri üzere harekete geçen Tuzla Belediyesi Ikbal Elleri Çarşısı ve WEFA Uluslararası İnsani Arkalama Organizasyonu hareket birliğiyle haziran ayında Akçapınar İlkokulu’nun bakım ve onarımı mamul, tıpkı zeka sınıfı oluşturulmuş, öğrencilere sezmek, oyun ve kırtasiye setleri ihsan edilmişti.

Share: