Adnan Menderes feribotu, yer sarsıntısı yardımları amacıyla Mersin Ağacı Limanı’na gidiyor

İstanbul Deniz Otobüslerine (İDO) ilişik Adnan Menderes acul feribotu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye insanca yardım götürmek için güzeşte şeb Yenikapı Limanı’ndan yola çıktı.

İDO’dan yapılan açıklamada, zelzele bölgesindeki yaraları kazanmak için Adnan Menderes hızlı feribotunun, Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü ve İstanbul Liman Başkanlığı koordinasyonunda AFAD yardımlarını bölgeye aksettirmek amacıyla yola çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada, 990 yolcuya munzam 200 makine ve ağırbaşlılık olarak 750 DWton nakil kapasitesi olan geminin yanaşma limanının, hava raporu ve mıntıka limanlardaki çokluk dikkate alınarak Eriştirme Bakanlığı marifetiyle Mersin Limanı kendisine belirlendiği kaydedildi.

Feribotun 3 karavan, 2 alımlı, 2 mobil büfe uzlaştırıcı yanı sıra şişman ve alelade jeneratörler, pompalar, 320 ton içme suyu, battaniye, peçe, şanlı ve çocuk kıyafetleri kadar yardımlardan oluşan 19 tır ile İDO Yenikapı Terminali’ne ulaştırıldığı belirtilen açıklamada, haşiv operasyonunun tamamlanarak geminin donatıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, AFAD ekipleri ve İDO personelinin imla operasyonunu tamamlaması üzerine geminin, bölgeye insanca müzaheret yırtılmak için Yenikapı İskelesi’nden geçkin akşam yarısı bakımından ayrıldığı bildirildi.

Share: