Adıyaman’ın şita tedbirleri masaya yatırıldı

Karayollarında gidiş geliş güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılacak çalışmalar ile alınacak tedbirler ve kurumlar arası iş birliği üzere konuların görüşüldüğü şita tedbirleri toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar başkanlığında yapıldı.

Vali Mahmut Çuhadar başkanlığındaki toplantıya, Belediye Komutan Vekili Abdülhamit Ünsal, Ilbay Yardımcısı İhsan Maskar, İl Inanma Müdürü İbrahim Ergüder, İl Açıkgöz Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı, bazen gelgel amirleri ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda, şita mevsimi nedeniyle vatandaşların can ve para güvenliği ile genel hayatı huysuz etkileyebilecek risklerin azaltılması üzere alınması müstelzim tedbirler ile bu gibi ters koşullarda alınacak gidiş geliş tedbirleri ve karayolu trafiği eylem planı çerçevesinde yapılacak ameliyat görüşülerek kurumlar arası koordinasyonu mucip konular masaya yatırıldı.

Gerçekleşen toplantıda, Adıyaman İl Facia ve Ivedili Buut Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, şita tedbirleri tedarik çalışmalarını ve yapılacak özge çalışmaları içeren kış tedbirleri bilgilendirme sunumunu yaptı.

Toplantıda konuşan Ilbay Mahmut Çuhadar, “Geçtiğimiz yıl meydana gelen kısık kar yağışını ayn önüne alarak, muvasala ilkin girmek amacıyla ağırbaşlı kar yağışından etkilenebilecek yollarımızın, yerleşme yerlerimizin ve ayrımsız alanların belirlenmesini, alınan tedbirlerin ve hazırlıkların baştan değerlendirmesini yapacağız. Nedeniyle şita aylarında yaşanabilecek ivedili durumlarda kurumlarımız arasında yapacağımız teşrikimesai ve eş güdüm hayati önem taşımaktadır. Rabbim ülkemizi ve milletimizi herhangi bir cins afetten korusun” diyerek konuştu. Güruh, düşünce ve önerilerin alınması ile sona erdi. – ADIYAMAN

Share: