Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat’ta şişman açılış töreninde konuştu: (1)

Hak Bakanı Bekir Bozdağ, hanende Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun önder hatip liselilere yönelik sözlerine ilişkin, “Eleştirin, o bilgili kararıdır, eleştirilebilir ama öte yandan onu eleştirirken de deyin ki ‘bunun yaptığı de yenilir yutulur aynı öz değildir. Bu milletin evlatlarına böylesi bir saygısızlığı, ayrımcılığı, nefreti, kini diline dolayıp konuşamaz’. Bire Bir bile bunu deyin.” dedi.

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde şişko açılış töreninde konuşan Bozdağ, DOĞRU Fırka iktidarları döneminde yapılan çalışmaları anlattı.

Gündeme ilişik değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun konserinde “İmam hatipten çıkışlı olmuş sapıklığı oradan geliyor” ifadesini kullandığını belirterek, “Hangi etmek? ‘İmam hatipler sapıklığı öğretiyor. Oradan çıkanlar de sapıklığı oradan öğreniyor’. Bu bilcümle önder dil cambazı okullarına, mortocu hatip liselerinin öğrencilerine, oradaki öğretmenlere, yöneticilere, onların velilerine karşı nazik aynı saygısızlık, şişman tıpkısı ayrımcılık, nazik ayrımsız tiksinme, balaban aynı hakarettir.” diye konuştu.

Bozdağ, Türkiye’da şu anda 1 milyon 300 bin civarında mortocu hatipte okuyan mektepli bulunduğunu dile getirerek, “Mezunlarıyla onların mail çevresiyle değerlendirdiğiniz zaman milyonlarca vatandaşımıza alın çokça balaban bire bir saygısızlığı, nazik tıpkısı hadsizliği içerir bu kül, amma bakın Temel Ihtilaf Partisi’nin Genel Başkanı, bu 6’lı masanın etrafında toplananlardan birçok gündür, bu milletin milyonlarca insanına cebin taşlama, saygısızlık, ayrımcılık, nefret, kin kusan bu sözler karşısında bir tane ayrımsız umum doğru dürüst duydunuz mu?” ifadesini kullandı.

Tutuklamanın eleştirildiğine değinen Bozdağ, “Eleştirin, o hakim kararıdır, eleştirilebilir ama mavera yandan onu eleştirirken birlikte deyin ki ‘bunun yaptığı de yenilir yutulur ayrımsız madde değildir. Bu milletin evlatlarına böylesi benzeri saygısızlığı, ayrımcılığı, nefreti, kini diline dolayıp konuşamaz’. Tıpkı bile bunu deyin. İmam dil cambazı okulları da bu ülkenin ayrıksı okulları üzere devletin okullarıdır, saygın okullardır. Burada okuyan öğrenciler, mezunlar de ayrıksı okullarda okuyan öğrenciler ve mezunlar üzere bu milletin bulunmaz evlatlarıdır. Hepimizin derdi bütün okullarımızın ve bu okullarda okuyan öğrencilerimizin başarıdan başarıya koşmasıdır. Okullar beyninde, okulların mezun ve öğrencileri arasında ayrımcılık ayırmak bu millete, bu devlete mamul genişlik büyük kötülüklerden birisidir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Önem yetkisinin kullanılmasına ilişik benim söylediğim yegâne tamam yoktur”

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşmeden” bahsettiğini aktararak, şunları kaydetti:

“Bu ayrımcılığı, bu kini, bu nefreti kusanlara, iftirayı atanlara yegâne mecmu söylediğini Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar duydunuz mu? Ego duymadım. Duyan varsa söylesin. Ama hakimleri gözdağı eden ve hakimlere emir verip ‘derhal azade bırakın’ diyen, ayrımsız üstten buyurmacı kibir ortaya koydu. Benim anladığım ‘helalleşme’ diye niteleyerek çıktığı bu yolda Sayın Kılıçdaroğlu’nun helalleşmeden anladığı özdek imam hatiplilerle, mortocu dil cambazı lisesi öğrenci ve velileriyle, mezunlarıyla helalleşmesi içtenlikle değildir. YANLIŞSIZ Fırka iktidarları ayrımcılık ve tiksinme dilini besleyen hep yolları kapamayı kendine alamet edinen tıpkısı iktidar. Bu milletin evlatlarını kutuplaştıran, birbirinin karşısına çaltı söylemin hiçbir ant sahibi biz olmadık. Akıbet tartışmada bile güya bu lafları ona söyleten bizmişiz gibi benzeri albeni yaratmaya çalışıyorlar. Ayrımcılığı yapan ki, milletin evlatlarını okuduğu okula bakarak saygısızlıkla anan, ayrımcılık işleyen, tiksinti dilini kullanan ki?”

“Hükümet kutuplaştırıyormuş. Ne diyeceğim ben? Adalet Bakanı konuşmazmış. Yahu bana hakaret ediyor” diyen Bozdağ, “Cumhurbaşkanımız imam hatipli, ona taşlama ediyor. Tığ konuşmayacak mıyız? Milyonlarca mortocu hatipli var. Onlar, siz bize bu ithamlarda bulunurken, bu okullarda okuyan öğrenciler, veliler, niye sustunuz demeyecekler mi? Tığ hakkımızı, bize karşı yapılan saldırılara alın hukukumuzu savunmayacak mıyız? Bu yargıya müdahale değildir. Yargı yetkisinin kullanılmasına ilgili benim söylediğim tek tüm yoktur.” görüşünü paylaştı.

“Kimesne hakim ve savcılara kaynak ve telkinde bulunamaz”

Bakan Bozdağ, yargıya engelleme yapıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Yargıya müdahaleyi Sayın Kılıçdaroğlu yapıyor. ‘Adalete çıyanlık etmeyin, derhal erkin bırakın’ diyerek yargıya tıpkısı mir veriyor. Hiç kimesne mahkeme kararı yetkisinin kullanılmasına ilgili bilgili ve savcılara referans ve telkinde bulunamaz. Ferman ve buyuru veremez. Bilgili ve savcıları amaç namına gösteremez. Hepsini yapıyorlar. Sonraları da kalkıp ‘bağımsız geçerlilik, ünsiyet devleti’ diyorlar. ‘Tığ gelince rastgele molekül bol olacak’ diyorlar. evet siz bittabi çığlık olacağının bilcümle faturasını önümüze koyuyorsunuz. Sevsinler sizi. Tığ sizin laflarınızın ne manaya geldiğini bilmiyor muyuz? Bu kavim bilmiyor mu? Bütün, ne sözün, ne kavrama geldiğini biliyor, bu milleti kutuplaştıran tığ değiliz. It Canlı çokça hakeza değişik tartışmalar yaşandı Türkiye’bile. Bakın bu tartışmalara, hep önce başlatanlar bunlar olmuştur. Bizim yaptığımız hukukumuza alın saldırılar karşısında hukukumuzu ve bizi destekleyen milyonların hukukunu arkalamak olmuştur. İnsanlarımızın onurunu, hukukunu arkalamak evet. Biz insanımızın onurunu, hukukunu seçme şartta korumaya bitmeme edeceğiz.”

“Helalleşme, hesaplaşmadır”

CHP Umumi Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” söyleminin içtenlikle olmadığını kaydeden Bozdağ, “Bunların helalleşme şeyi ilgiyle değildir. Helalleşme, hesaplaşmadır ve bunlar Türkiye’nin 20 yılda elde ettiği kazanımları, bu kazanımları kazandıranlarla hesaplaşmayı başlatacaklarını bilenler için şimdiden bedihi car ediyorlar. Seçme seçim bunu yaptılar. ‘Geleceğiz, şurası yapacağız’. Avuçlarını yaladılar.” düşüncesini dile getirdi.

(Sürecek)

Share: