Yozgat’ta inanma kemeri denetimleri artırıldı

Otobüslerde emniyet kemeri istimal zorunluluğunun getirilmesi ve ülkemizde son günlerde yaşanan kazaların peşi sıra Yozgat Güven Müdürlüğü Gidiş Geliş Bakı Idarehane Müdürlüğü ekipleri, minibüs ve şehirlerarası otobüslerde güvenlik kemeri denetimlerini artırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Hizmetleri Umumi Müdürlüğü aracılığıyla Karayolu Nakil Yönetmeliği’nce şehirlerarası otobüslerde yolcular için getirilen “Inanma kemeri kullanma zorunluluğu” ve son günlerde yaşanan kazaların arkası sıra Yozgat’ta gidiş geliş polisleri, minibüs ve otobüslerde itimat kemeri uygulamasını sıklaştırdı.

Yozgat Otobüs Terminali ve uygulama noktalarında güvenlik kemeri denetimi özne trafik polisleri, otobüs şoförü ve yolcuları bilgilendirirken tekmil yolcuların güven kemeri takmaları sağlandıktan sonraları otobüslerin hareketine izin verildi.

Yozgat’tan Ankara’ya yolculuk eden Davut Yılmazer, “Güven kemerlerini takmayı ara sıra unutuyoruz, son zamanlarda olan avarız dolayısıyla büyüklük olarak haddinden fazla üzüldük. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dahi bizi güvenlik kemeri takmamız noktasında uyardı. Şu zaman güvenlik kemerlerimizi taktık ve yolculuğumuza bitmeme ediyoruz. Bu üzere denetlemeler çok eke. Ahali namına şuurlu adına muamele etmek istiyoruz” dedi.

Yolculardan Halil Şimşek ise “Şu anda fert güvenliğimiz amacıyla otobüste emniyet kemerimizi taktık. Sağlığımız ve güvenliğimiz üzere inanma kemerimizi kullanıyoruz. Sabık ki kazaların ardından inanma kemerinin önemi daha birlikte arttı. Birçok vatandaşımız kazada hayatını kaybetti. Denetimler amacıyla inanma ekiplerimize teşekkürname ediyoruz. Güven kemeri takmadan yola çıkmıyoruz, özel aracımızda de inanma kemerimizi takıyoruz” şeklinde konuştu.

Otobüs kaptanı Necdet Turan Fellah da akıntı etmeden önceki yolcuları güvenlik kemeri konusunda uyardıklarını söyleyerek, “Yıllardır bu işi yapıyorum. Otobüse binmeden yolcularımızı itimat kemeri takmaları üzerine uyarıyoruz. Onların fert güvenliği için tavsiyelerde bulunuyoruz ve emniyet kemerlerini taktırıyoruz. Inanma kemerlerini taktırmadan kesinlikle yola çıkmıyoruz. İnsan hayatı bizim amacıyla çokça koskocaman, muavin arkadaşımız yola çıkmadan güvenlik kemeri kontrolü yapıyor. Denetimler için inanma ekiplerimize de teşekkürname ediyoruz, sonsuz bizi ve yolcuları bilgilendirdikleri için denetimden çok mutlu kalıyoruz” ifadelerine yer verdi. – YOZGAT



Share: