Acun Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonası’nda önce eliminasyon yarışları sona erdi

Mersin’da 37 ülkeden 52 topluluk ve kestirmece 400 sporcunun katılımıyla organize edilen Dünya Yegân-Tuhaf Çiftler Bocce Şampiyonası’nda (Raffa-Volo), önceki eleme müsabakaları tamamlandı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, Toyluk ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi gelişim birliğinde planlı organizasyonda ilk eleme yarışmaları Toroslar Bocce Tesisi’nde yapıldı.

Volo disiplini erkeklerde etap, değiştirgeç, tek geleneksel, çift geleneksel, şişko ve kızıl nokta kategorilerinde, raffa disiplininde kadın ve erkeklerde tekler, çiftler, tuhaf ve zer dideban kategorilerinde yapılan şampiyonanın bazen müsabakaları birlikte bocce tesisinin yanındaki uçan top salonunda gerçekleştirildi.

Parkurda eleme müsabakalarında yarışan sporcular, tur yanılmak amacıyla savaş etti.

İlk eleme yarışlarının arkası sıra şampiyonanın küşat seremonisi yapıldı.

Programda konuşan Mersin Ağacı Valisi Ulvi Hamza Pehlivan, kodifikasyon yardımıyla ayrımsız ilki yaşadıklarını söyledi.

Güreşçi, şampiyonanın önemine değinerek, “İlk sefer boccede iki branşta bir dünya şampiyonası yapılıyor. Bu şampiyonluk ülkemizde, şehrimizde hayata geçiriliyor. Katılım üstelik akıbet mertebe efdal. Bu bizi ziyadesiyle sevindiriyor. Hakeza bire bir organizasyona karı sahipliği yapmaktan bahtiyarlık duyuyoruz. artık üstelik bu ve bir şampiyonalara familya sahipliği yapacağımızın işaretini bilcümle birlikte görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ruis: “Bu çok iri ve tarihi tıpkısı olay”

Arsıulusal Bocce-Volo Federasyonu Başkanı Frederic Ruis, ” Akdeniz’in incisi” yerine nitelendirilen Mersin’bile unutulmaz tıpkısı organizasyona şehadet ettiklerini aktardı.

Şampiyonanın bocce tarihi üzere çok kocaman olduğunu vurgulayan Ruis, “Tarihimizde ilk kez 2 disiplinin acun şampiyonasını bir arada yapıyoruz. Bu çokça büyük ve tarihi tıpkı görüngü. 80 almanak tarihimizde ilk defa birlikteyiz. Bocce sporunu daha üstelik ileriye koymak ve boccenin iki disiplinini bundan sonra yaklaştırmak istiyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Uluslararası Bocce Konfederasyonu ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Mutlu Türkmen dahi tarihi bire bir organizasyona familya sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatım etti.

Türkiye’da federasyonun 2005’te kurulduğunu anımsatan Türkmen, “Türkiye olarak 17 senede boccede dünyanın dayanabilen haddinden fazla ülkesini geride bırakarak haddinden fazla eke ara katettik. Dünyanın genişlik saygın ülkelerinden birisi olduk. Boccenin acilen çabucak değme disiplininde sporcularımızla ve uluslararası federasyonun yönetiminde yaşayan aynı sahne sağlıyoruz. Bundan bile nazik benzeri bahtiyarlık duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların arkası sıra türlü gösteriler yapıldı, şampiyonaya katılacak sporcu ve hakemler adına de birer hayat yemin etti.

Türkiye’yi 14 sportmen temsil ediyor

Organizasyonda ferda ikinci eliminasyon müsabakaları gerçekleştirilecek. Tertip, 5 Kasım’üstelik sona erecek.

Şampiyonada Bocce Milli Takımı, voloda Mehmet Duygusal Mail, Burak Altay, Mehmet Karataş, Şinasi Seleciler, Yılmaz Duran ve Emre Mecit, raffada ise Baharat Çil, Sevilay Gezli, Hattıhareket Sayak, Rukiye Varol, Oğuzhan Turhan, Ahmet Emen, Toplama Balkır ve Erdal Kantemir’den oluşuyor.

Share: