Acun, istiğrak ve farkındalık uygulamalarına eksik milyar dolar harcayacak

Deloitte’un Teknoloji, Iletişim Araçları ve Uz Iletişim (TMT) sektörlerine ilgili tahminlerini paylaştığı TMT Öngörüleri 2022 raporuna bakarak meditasyon ve farkındalık (mental health) uygulamaları, 2022’dahi birlikte acul büyümelerini sürdürecek. Araştırmaya bakarak dünya genelinde halen 20 bini fazla dalınç ve farkındalık uygulaması kullanılıyor. Bu icraat aralarında Snapchat ve Bumble’ın bile olduğu birçok online servis ve uygulama ile hareket birliğine her an daha çok kullanıcıya ulaşmaya çalışıyor.

Deloitte Türkiye Teknoloji Medya ve Uz Iletişim Endüstrisi Lideri Güçlü Aslantaş, dalınç ve farkındalık uygulamalarının kullanımında görülen bu artışta, pandeminin de şişman etkisi olduğunu söyledi. Aslantaş, “Bu kök çalışmalar elem ve bunluk kadar enli can kuşu sağlığı sorunlarıyla temel etmede kullanılıyor. Akıbet iki yıldır hayatımızın seçme alanını etkileyen pandeminin üstelik etkisiyle, zaman acun genelinde 800 milyona andıran eş can kuşu sağlığı sorunlarıyla yüz yüze. Bu format pek çok insanın, meditasyon ve farkındalık uygulamalarına olan göz açısını da değiştirdi” diye konuştu.

Aç arkalama verecek personel sayısı az

Araştırmaya bakarak acun genelinde pandemiyle birlikte küsurat ruh sağlığı sorunlarına hal getirebilecek heveskâr personel sayısı üstelik vakalara müdahale da adetçe ancak kalıyor. Başta Çin başlamak üzere Asya ülkelerinde personel yetersizliği henüz dahi çok göze çarpıyor. Uzmanlar, takatli çokça vakada, meditasyon ve farkındalık uygulamalarının semptomların azalmasında çalışkan rol oynayabildiğini vurguluyor.

Global iktisat üzere balaban tehdit

Araştırmaya bakarak pandemi öncesinde can kuşu sağlığı sorunlarının, acun ekonomisine yıllık maliyetinin 2,5 trilyon doları bulduğu oranlama ediliyordu.
Pandemi etkileri dahil edilmeden bu maliyetin, 2030 yılına büyüklüğünde 6 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor.

Çabucak 2021’dahi gaile ve kriz dolayısıyla yaşanılan mahsul kaybının maliyetinin 1 trilyon dolar olduğu öngörülüyor.

Meditopia genişlik çabuk büyüyen uygulayım bilimi şirketi oldu

Deloitte’un 1995 yılından bu yana dünya çapında yürüttüğü Deloitte Uygulayım Bilimi Fast 50 programının Türkiye ayağında 2021’in yer acul büyüyen şirketi Meditopia olmuştu. Dünyanın mukavemetli çokça ülkesinde geçer dalınç uygulaması Meditopia, güzeşte üç yılda yüzde 2 bin 124’lik benzeri nema oranı gösterdi.

Buffett’fecir 4 milyar dolarlık uygulayım bilimi yatırımı

 

Morningstar dev uygulayım bilimi fonunun notunu düşürdü

 

SoftBank uygulayım bilimi yatırımlarını yavaşlatıyor

 

Share: