Balıkesir 3. iş haberleri… Havran’da zeytin hırsızlığına derbent yok

Balıkesir’in Havran ilçesinde 2022-2023 Zeytin Hasat sezonunda zeytin hırsızlığını çelmek amacıyla; Vali Hasan Şıldak tarafından yayımlanan 2022/5 basit Valilik Genel Ferman gereği alınan ve alınacak olan tedbirleri görüşmek için Kaymakam Enver Özderin başkanlığında benzeri toplantı yapıldı.

Kaymakam Enver Özderin toplantıda yaptığı konuşmada “Hırsızlığı köstek olmak üzere bitirmiş, inanma, polis, tarım ve maliye personellerinden oluşan encümen oluşturulduğunu, zeytin alımı yapılan yerlerde tam gurur-satımların kontrol altına alınacağını, arazide yine düzenlilik güçlerinin komando er ekipleri ve drone, fotokapan, azrail vb. rastgele cins donanım ile güçlendirildiğini, ekiplerin 24 saat takipte olduğunu, çiftçilerimizin arakçılık yapanları gördüklerinde düzenlilik güçlerine fen vermelerinin başarı oranını arttıracağını” belirtti.

Belediye Başkanı Sayın Emin Ersoy konuşmasında güvenlik güçlerine polis ile işbirliği yaparak bindi verdiklerini ve hırsızlığın önlenmesi amacıyla rastgele tür desteği vereceklerini belirtti.

Uray Başkanı Sakıncasız Ersoy, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kasıt Sol, İlçe Güven Müdürü İlhan Çakırdoğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İshak Kuzu, Maraba Malları Himaye Başkanı Gaybubet Yakut, Havran Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Soysal, Havran Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Hilmi Akdoğan, mahalle muhtarları, zeytin alımı fail tüccarlar ve zeytin zeytinyağı işletmecilerin katılımı ile Şehremaneti Firez merkezinde toplantı yapıldı. – BALIKESİR

Share: