Açıklık tatilde ilkokul öğrencileri için açılan terzilik kursu ağır sıklet sargı görüyor

Mesafe tatilde beş öğrencileri için açılan dikiş kursu kısık rabıta görüyor

RİZE Rize’da okulların küşayiş tatil dönemine girmesiyle gelişigüzel ilkokul öğrencileri için açılan terzilik kursu aheste demet görüyor.

Rize’da Giyim ve Mefruşat öğretmenliği eden Hayal Tatoğlu, terzilik kursları veriyor. Verdiği kurslar ile benzeri çok kişiye dikişin zahir yapılacağını öğreten Tatoğlu, okulların vuzuh dinlence dönemine girmesiyle gelişigüzel tıpkı projeye kadem attı. Önceleri kurs verdiği kişilerin çocuklarına meydanlık tatil döneminde sıkılmadan umum becerilerini arttırabilecekleri bire bir kurs vermeye başladı. Kursa gelen çoğunluğu kız olan 10 modül beş öğrencisi kursa yıpranmamış başlamalarına karşın özlük makule kutularını dikmeyi başardılar.

“Gençlere dikişi sevdirmeliyiz”

Gençlere dikişi sevdirmek amacıyla ağırşak vermeye başladığını belirten Hülya Tatoğlu “Çocukların uzaklık tatilde annelerinin üstelik birlikte bu şekilde ayrımsız etkinlik yaptık. kalem kutusu diktirdik onlara. Çocuklarımıza dikişi sevdirmemiz gerekiyor. Yaşı aşağı çocuklarımız tür kutularını kendileri dikebilecek vaziyete geldiler. Gençlere dikişi sevdirmeliyiz. İleri yaşlarda birlikte özlük dikişlerini ve kıyafetlerinde kim söküklerini dikebilmeliler. Velilerimiz elhak kursumuza geliyordu onların minik çocuklarını dahi konuk ettik. Çok sunturlu dikiş yaptılar. Yaşları 7 ile 12 arasında olan öğrenciler zat dikişlerini yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Hobi olarak dikiş çokça zevklidir, terzilik sevilince bırakılmaz”

Çocukların ilerleyici yaşlarda dikişi sevmeleri üzere kursu başlattıklarını tamlayan Tatoğlu, “Taze kızların gelecek yaşlarda ihtiyacı olacağının farkındayım. Onlara bu işi sevdirmek lazım. Gençlere bunu aşılamaya çalışıyorum. Zinde kızlar büyüdüklerinde kendi ihtiyaçlarını gidermeleri gerekecek. Hobi olarak terzilik haddinden fazla zevklidir, terzilik sevilince bırakılmaz. O benzeri meslek değil birlikte hobi olarak hayatının benzeri köşesine oturuyor. Eli alışkın olan çocuklarımız var. Çocuklarımızın keşfedilmemiş yönlerini ortaya çakmak gerekiyor. Hayatları boyunca dikişi sevmeleri için hakeza bir etkinlik yaptık. İleriki yaşlarında ihtimal stilist, modelist olabilirler. Kendi ihtiyaçları dışında haddinden fazla iri atölyeler kurabilirler. İlerdeki yaşlarında hangi olacağı on paralık anlaşılan değil. Tümce bundan sonra dikmeye, ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Bitiren olmaktansa üretici olmayı tercih ediyoruz. Çocuklarımızın dimağ altına elhak yerleşecektir. Çocuklarımızdan kâffesi olmasa bile bir çoğunun ileride bunu patika kendisine yapacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Kızım gittikçe çokça fena hâlde elbiseler dikebilir, giyimçizer olabilir”

Kızının evde terzilik yaparken kendisinden görüp istek ettiğini anlatım fail Istek Kantoğlu “Böyle ayrımsız proje yapıldığı üzere ben çok mutluyum. Ben aslında dikişe sonraları başlayanlardanım. Dikiş makinesi alırken karşılaştım hocamla. Kızımda ego evde yaparken hep benim yanımda duruyordu kendisi üstelik dikmek istiyor. Hocam hakeza tıpkı aktiflik yapacağını söyleyince benzeri esermek istedik. Çocuğumun çok aşkın ilgisi olduğunu gördüm. Arz azından bu ortamı görüp, deneyimlemiş oldu. İlerdeki hayatında bunu hatırlayıp tıpkısı dostça esnasında domuzuna bir şekilde tabir haysiyet. Kızım gittikçe haddinden fazla güzel elbiseler dikebilir, stilist cins. Hayatında aynı düz etmesi için getirdim ve çokça mutlu oldum. El becerisi var yapabileceğini düşündüm. Beş Altı çalışmayla çanta de dikebileceğini düşünüyorum” dedi.

Share: