Abes olan dairesini 5 yıllığına depremzedelere açtı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kıvrak benzeri yurttaş, boşta olan dairesini, 5 yıllığına icar almadan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana mevrut depremden sıhhatli yerine kurtulan Çıplak ailesine açtı.

Kahramanmaraş’ta meydana mevrut 7,7’lik ve 7,6’lık depremler 10 ilde büyük yıkıma sefer açtı. On binlerce âdem hayatını kaybederken beniz bin civarında yurttaş de yaralandı. Depremzedelerin yaralarının sarılması üzere ağır aynı düzentileme yürütülürken Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dinamik Mehmet Bal isimli vatandaş da gereksiz olan dairesini 5 sene süresince kira almamak üzere İmam Degaje ve ailesinin kullanımına açtı.

“Sonuç anda merdivenlerden kendimizi sokağa attık”

Yer Sarsıntısı çabucak yaşadıklarını anlatan İmam Açık (48), “Binanın sallanmasıyla kalkmam bir oldu, sobanın yanı sıra elhak torunlarım yatıyordu. Bir bağırdım bire bir elimle sobayı tuttum, bire bir elimle torunları kucağıma alıp hariç çıktım. Serencam anda merdivenlerden kendimizi sokağa attık” dedi.

Dışarıdayken çöken binaların olduğunu tamlayan Bulutsuz, “Çevremizde çöken binalar oldu o binalardan benzeri arkadaşımızı kurtardığım vadi üç katlıydı kirişler çökmüştü duvarın arasına sıkışmıştı o soğukkanlılıkla evde çalınmış vardı makası almamla demiri kesince muadele ile abiyi çıkardık amma hanımı ve çocuğuna yardımcı olamadık” ifadelerini kullandı.

Çıplak, “Kahramanmaraş’tan Karabük’e hulul sebebimiz sonuçta ben orada kiracıyım sülale gitti şuanda ayrımsız karı bulma lüksümüz namevcut. Çocuklarımızın riski vardı psikolojisi bozuldu kızımın çadırda kalıyorduk. Burada kızım vardı, baldızım vardı bacım onunla oturuyordu. Onların vesilesi ile aktarmalı yerine Ankara’ya geldik oradan birlikte Karabük’e geldik. Burada Esentepe muhtarımız ve Mehmet abi, hayırseverler bize iş imkanı sağladılar, evlerini açtılar Tanrı razı olsun” diye niteleyerek konuştu.

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi Narlı beldesinde eşi ve çocukları ile alay malay tüvana Beyazıt Kanlıkılınç, sarsıntı takkadak çocuklarını yegâne eğik evinden hariç çıkarttığını elan sonradan babasını kurtarmaya gittiğini aktararak şunları söyledi:

“Babamlar inşaatta kalıyordu. Evleri inşaattı. Binaları canip yatmıştı. Onları çıkarttım. 3 kıvrım evleri var babamların, mutfağın balkonundan girdim ve yan yatan binadan onları kurtardım ve tığ binadan çıktıktan sonradan yapı yıkıldı.”

Babasından kalma evini, depremzede Engelsiz ailesinin kullanımına verdiğini ve hiçbir ücret istek etmediğini kaydeden Safranbolu Esentepe Mahallesi sakinlerinden Mehmet Bal ise “Bu evimi daha geçmiş depremde AFAD’a bildirdim. Sarsıntı ya birlikte eksantrik ayrımsız facia sebebi ile gelebilecek olan vatandaşlarımıza 5 yıl boyunca bedava verdiğimi belirttim. Mahalle muhtarımız Özlem Karı bu aileyi getirdi. Mahallemizde 5 vatandaşa telefon açtık ve bu lüp içini 5 saatte donattılar. İki günden beri uğraşıyoruz. Asır Polat haddehanesine gittik ve iyi olsunlar İmam Kilitsiz Küreksiz beye iş da bulduk, filhakika kendisi işlemek istediğini söyledi ve devletten bir şey beklemediğini devamlı devletten arkalama alamayacağını belirtti. Şu dakika bağlantı muadele günü, şu dakika siyasa olamaz. Herkesin tıpkı görüşü vardır ama şu anda bu vatandaşlarımıza erbap çıkmamız geçişsiz. Vatandaşlarımıza ehil çıktığımız sürece Türkiye’nin sırtı yere gelmez. Bura babamdan bize kaldı, filhakika boştu ve öz imkanlarımızla vatandaşlarımıza verdik burayı, oturabildiği büyüklüğünde otursunlar kâfi kim gözyaşları dinsin” şeklinde konuştu. – KARABÜK

Share: