Karabük’ten sarsıntı bölgesine yardım

Karabük’te “asrın felaketi” adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada, AFAD Başkanlığı aracılığıyla sarsıntı bölgesindeki vatandaşlar amacıyla siparişi sunulan çadırların kentte hareketlilik gösteren tekstil fabrikasında dikildiği belirtildi.

İlk etapta 20 bin çerge siparişi aldıklarını bildiren üretimlik sahibi Mehmet Teke ile imalathaneyi gezen Vali Fuat Gürel, dikilen emsal çadırı inceleyerek, çalışanlara özverili çalışmaları amacıyla teşekkür etti.

Depremzede çocuklar amacıyla oyuncak yaptılar

Safranbolu Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Safranbolu Cömert Evran Mesleksel ve Teknik Küçük Asya Lisesi Möble ve İç Mekan Tasarımı alanı hoca ve öğrencileri marifetiyle sarsıntı bölgesindeki torunlar amacıyla tasarlanan oyuncakların yapımına bir lahzada bitmeme edildiği belirtildi.

Ayrıca Safranbolu Halk Eğitimi Merkezi’nde fahri öğretmenler, kankızıl öğreticiler ve kursiyerler vasıtasıyla deprem bölgelerinde kullanılmak amacıyla gaflet tulumu dikiliyor.

Meslek liselerinde üretilen 150 soba depremzedelere gönderildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Mesleki ve Ustalık Rum liselerinin depremlerin yaralarını soldurmak üzere var kuvvetiyle çalıştığı belirtildi.

Karabük Mesleki ve Maharet Küçük Asya Lisesi ile Safranbolu Ahi Evran Mesleksel ve Beceri Küçük Asya Lisesi çevrimli, sarıklı ve öğrencilerince oba kentlerde küsurat depremzedelerin istinas ihtiyaçlarını bloke etmek için araziye ve celi havaya uygun soba üretimine başlandığı ve 150 sobanın Valilik koordinesinde deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktığı bildirildi.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde otağ anaokulu kuruldu

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, iz liselerinin öğretmenleri ve personelinden oluşan 15 kişilik ustalık ekibin Gaziantep’in İslahiye ilçesinde keçe anaokulu kurduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Bakanlığımız koordinasyonunda İslahiye’de serbest kapsamlı mücahede gerçekleştiren beceri personelimiz çadır anaokulu kurarak vizon öğrencilerimizin yüreklerini ısıttılar. Minik öğrencilerimizin bent odağı olan çadır anaokulunda fahri öğretmenlerimiz onlarla dörtköşe ahit geçirerek, afetzede çocukların hareket travmasını atlatmalarına havari oluyor.” ifadelerine meydan verildi.

Share: