Japonya’da ‘suşi şakası’ krizi! Restoranlar bir bir kapanıyor, 3 can gözaltına makbuz

Kültürel kendisine temizliğin serencam mertebe zalimce kurallarla uygulandığı Japonya’da küçük ay ayında başlayan ve her an küsurat ‘suşi terörü’ şakaları aşçı sektörünü krizin eşiğine getirdi.

BAZI RESTORANLAR KAPANMA KARARI ALDI

Bazı kişilerin self-servis suşi restoranlarında döner sermaye bantta sunulan suşiyi yalayıp düşüncesiz koyması, bire bir başkasının zencefil turşusu kavanozuna izmarit atması kadar şakaların videoları içtimai medyada viral oldu. Bu tuhaf videoların giderek artması restoranları tedarik almaya götürdü ve bazı döner izole bant self-servis suşi restoranları ise metres kararı aldıklarını duyurdu.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kura Sushi aşçı zinciri geçkin tıpkı matbuat açıklaması yapıp, Aichi Havza Polisi’nin özlük restoranlarında gerçekleşen şakalara müdahil 3 kişiyi gözaltına aldığını rapor etti. Yetkililer, müşterileri için güvene dayalı hizmetlerini baltalayan eylemlerin suç olduğunu vurguladı.

FARKLI BİR SERVİS YÖNTEMİNE GEÇECEKLER

Suşi restoran zinciri Choushimaru ise 3 Mart’ta açıklama yaparak ‘döner kebap bant self-servis’ hizmetlerini 26 Nisan itibariyle tamamen durduracaklarını ve bambaşka bire bir suşi siparişi verme yöntemine geçeceklerini kaydetti.

DÖNER IZOLE BANT SELF SERVİS NEDİR?

Döner bant suşi restoranlarında suşi ürünleri, döner bir bantın üstünde servis ediliyor ve bant kenarındaki masalara oturan müşteriler dönen suşilerden istediklerini self servis yöntemiyle kendileri alıyor.

Share: