ABD’de kanı yiyen amip, bir kişinin ölümüne sefer açtı! Yetkililer musluk suyuna karşı halkı uyardı

Evvel hayatını kaybeden kişinin 23 Şubat’ta hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı. Eyaletin güneybatısındaki Charlotta gerçekleşen olayın arkası sıra afiyet yetkilileri, bu kişinin muhtemelen sinüslerini musluk suyuyla temizlerken amip kaptığını söyledi.

AMİP BURUNDAN BEYNE GEÇİYOR

Naegleria fowleri adlı amip beyne burundan geçiyor. Yetkililer amipli suyun içilmesinin rastgele esenlik riski oluşturmadığını söylüyor. ESIR Çor Arama ve Önleme Merkezi verilerine bakarak bu amip türünün bulaştığı benzeri kişinin hayatta kalma ihtimali akıbet merhale bağan. Eyaletin afiyet yetkililerinden Jae Williams, amibin suya nasıl bulaştığının incelendiğini açıkladı.

AĞIZ ARACILIĞIYLA ALINDIĞINDA MİDE ASİTLERİ BULUNMAYAN EDİYOR

Bu amip türü genellikle ılık şekerli akarsu kaynaklarında, yüzme havuzları ve göllerde bulunuyor. bir hücreli bu aktif koca bedenine burundan girince ölüme misil açıyor ancak kenar tarafindan alındığında işkembe asitleri amibi bulunmayan ediyor.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

Amibin bulaştığı kişilerde amibik meningoensefalit (akıl ve korteks yangısı) adlı tıpkısı hastalık oluşuyor. KUL’de gelişigüzel sene averaj üç emanet bu yüzden hayatını kaybediyor. Hastalığın belirtileri ortada temel ağrısı, keskin, kafa dönmesi, gaseyan, yan duygusu kaybı, üzeri ağrısı, yük kaybı, halüsinasyon ve nöbet yer alıyor.

HASTALARDAN YALNIZCA DÖRDÜ HAYATTA KALDI

BENDE verilerine göre 1962-2001 yılları beyninde hastalığa yakalanan 154 kişiden sadece dördü hayatta kaldı.

“MUSLUK SUYUYLA TEMİZLEMEYİN” ÇAĞRISI YAPILDI

Yetkililer halka sinüslerini doğrudan burma suyuyla temizlememe çağrısı yaptı. Bunun adına rafine yahut kaynatıldıktan sonradan çekmece sıcaklığına gelmesi beklenen su kullanmaları referans edildi. Bu süreç, sudaki bakterilerin ölmesini sağlıyor.

Share: