Atalarının 307 sene ilk göç ettiği Bozkır’ı konuşma ettiler

Konya’nın Bozkır ilçesinden 307 yıl önceki göçüp, Manisa Turgutlu ilçesine yerleşen Bozkırlıların torunları ata yurtlarını musahabe etti.

Turgutlu’da 307 yıl geçmiş Step ve Zir Step mahallelerini kuran Bozkırlıların torunları, Step Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz önderliğinde 20 nefis ekiple Konya’evet geldi.

Ekip, Step’a bağlı Üçpınar, Tepearası, Sorkun, Dereköy mahallelerini, Çağlar, Kavşak ve Step barajlarını ve Aygırdibi Şelalesini gezdi.

Bozkır Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, mahallelerinin yazılmış tarihinin 1715 olduğunu rapor etti.

Yılmaz, atalarının Konya’dan Manisa”evet göçerek iki mahalle kurduklarını belirterek, “Atalarımızın köylerini musahabe ettik. Buralarda akrabalarımızı bulduk. Üçpınar köyünde Köselioğlu ve akışlı sülalelerinin mensupları ile tanıştığımızda fert anlar yaşadık. Ailelerimizin geçmişiyle ilişik çokça yüce bilgiler edindik. Bir bir zaman bizim olduğu kabil, Üçpınarlıların bile eğitime çokça önem verdiklerini, halen dahi bitmeme ettiğini gördük.” dedi.

Kedilerini konuk fail hemşehrilerine teşekkürname fail Yılmaz, akrabalarını kendi mahallelerine çağırma etti.

Konya Bozkırlar Topluluk Başkanı Hüccet Yılmaz da Konya Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan’ın görev yaptığı dönemde kendisinin dahi Bozkırlı olduğunu, atalarının da Step’dan barhana ederek Manisa Turgutlu ilçesine yerleştiğini anlattığını dile getirdi.

Sonrasın araştırı yaptıklarını tamlayan Yılmaz, ‘Bozkır Mahalle Muhtarımız Mustafa Yılmayan’ın da katkılarıyla Konya Bozkır ile Manisa Step arasında umu köprülerini kurduk. Atalarının topraklarını fark etmek isteyen Bozkırlı kardeşlerimizi Step’de ağırlamaktan olağandan memnun olduk ve Manisa Bozkır’a kültürümüzü yanlarında götürebilmesi amacıyla Bozkır Dergimizi ve Bozkır kitaplarını bergüzar ettik.” ifadesini kullandı.

Share: