ABB, 12 eskimemiş dip geçidin yapımına başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kent Estetiği Daire Başkanlığı, trafiğin hızlı ve gösterişli olduğu caddelerde revan merdivenli ve asansörlü 12 yeni art boğaz yapıyor.

ABB’den yapılan açıklamaya bakarak, kentin trafiğini azaltmaya müteveccih tasarlanan erişim projeleri kapsamında 2023 yılı içre toplam 12 yıpranmamış üst geçidin yapımına başlandı.

Bu kapsamda, trafiğin çabuk ve alçak olduğu caddelerde dal geçitleri ve asansörleri kullanacak olan velespit sürücüleri, özürlü vatandaşlar ve yayaların muvasala güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Kaza riskinin haddinden fazla olduğu yerler seçildi

Site Estetiği Kat Başkanı Ahmet Turan, 12 eğreti üst geçidinin yapılacağı noktalara, trafik yoğunluğu ve kaymakamlık riskinin yüksek olduğu yerler tespit edilerek karar verildiğini vurguladı.

Turan, art geçitlerin tamamını 2023 yılı içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini anlatım etti.

2023 yılında hizmete girmesi planlanan 12 eğin geçidin bulunacağı noktalar ise şöyle:

Ayaş-Ankara Yolu önü, Ayaş-Ankara Yolu, Pursaklar, Büyüklük Bayar Bulvarı üzeri Maltepe Pazarı önü, Ayaş-Ankara Yolu 250. sokak kesişimi, Ayaş-Ankara Yolu Dökümcüler Uran Sitesi, Emirler Banliyö tren istasyonu önü, Ferda Koleji önü, Elvankent Banliyö tren istasyonu önü, Çaldıran Mahallesi Ağır Odalık Mevsuk Ortaokulu önü, Etlik Kardeşler Cumhuriyet Ortaokulu önü ve Mevlana Bulvarı Ata Iş Merkezi önü.

Share: