Ayva ağaçları meyveleriyle birlikte yandı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, henüz belirlenemeyen aynı nedenle çıkan hararet, 100’e yakın ayva ağacını dalındaki meyveleri ile alay malay küle çevirdi.

Olay, ilçeye sınırlanmış Karahüyük Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallede çiftçilik eden Bünyamin Beştepe’ye ilgilendiren ayva ağaçlarının olduğu bölgede, henüz belirlenemeyen bire bir nedenle yangın çıktı. Tahminî 100 ayva ağacının bulunduğu bahçedeki cılız otların bile tutuşması, yangının çabucak büyümesine sebep oldu. Yangında ağaçların şişman kısmı yanarken; dallarındaki meyveler dahi alevlerin etkisiyle eksiksiz olarak yere döküldü.

Yıllardır mesai vererek büyüttüğü ağaçlarının yanması karşısında balaban sıkıntı güçlü maraba ise, zararının 100 bin liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Ağaçlarını bu duruma lütfetmek amacıyla çocuk üzere baktığını tamlayan Beştepe, “Burada yılların emeği vardı. Benzeri yangınla bütünü tamam oldu gitti” dedi.

Yangının, bilinçli yerine matrut olabileceği iddiasında bulunan Beştepe, “Kestirmece 100 ayva ağacım vardı. Yıllardır iş veriyordum bu ağaçlara. Anında hepsi bile boydan boya göynük. Dallarıyla kökleriyle alay malay eksiksiz olmuşlar. Bu sene hasat etmeyi umduğum meyveler de alevlere tasdik reşit. Yarısı dalında yanmış yarısı dahi ağaçların altına dökülmüş. Yangının bilinçli yerine çıkarıldığını düşünüyorum. Bu ağaçları yakanın vicdanı evet bile merhameti üstelik yoktur. Sadece ağaçlarımı değil, emeklerimi ve alın terimi da yaktılar” şeklinde konuştu.

Yanmasaydı bahçeden 10 tonun üzerinde semere almayı beklediğini hatırlatan Bünyamin Beştepe, “Hoppadak meyveden 100 bin teklik gibi aynı zararım söz konusu. Ağaçların de yeniden yeşerip yeşermeyeceğini bilmiyorum. Yeşermezlerse zararımın haddi hesabı yapılmaz. İlgili yerlere şikayette bulunuyorum. Eğer, bilinçli kendisine birisi yaktıysa bu vicdansızlığının karşılığında cezasını çeksin” ifadelerini kullandı. – KAHRAMANMARAŞ

Share: