Zelenski: Marhanets’e düzenlenen saldırıda 13 güç hayatını kaybetti

Ukrayna Fehamet Başkanı Volodimir Zelenski ulusa sesleniş konuşmasında Rusya’nın Marhanets’e düzenlediği cüretkâr sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin durumu bunaltıcı olmak amacıyla 10’dan fazla yanık olduğunu bildirdi.

Ukrayna Mehabet Başkanı Volodimir Zelenski, şeb saatlerinde yaptığı günce ulusa sesleniş konuşmasında savaşın 168’inci haset geride kalırken, Rusya’nın Marhanets’e düzenlediği akın sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin durumu dokunaklı almak amacıyla 10’dan çok yaralı olduğunu belirtti. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, istihbarat ve manşet kuvvetlerinin, Rusya’nın, Dnipropetrovsk bölgesine yönelik bombardımanını yanıtsız bırakmayacağını belirten Zelenski, “Rus birlikleri ‘Grads’ füzeleri ile saldırdı. Aynı Mykolaiv ve Kharkiv’e yapılan saldırılar gibi Acımasız terörünün bu ahenkli tezahürü, Ukrayna’ya askeri yardımın artırılması gerektiğini bir kez henüz kanıtlıyor. Silahlarımız hangi büyüklüğünde güçlüyse ve kullanım alanları ne büyüklüğünde genişse, bu merhametsizce uğraş o kadar acele bitecek” dedi.

“SAVAŞIN NE DEVIR BİTECEĞİ RUSYA’NIN UĞRADIĞI KAYIPLARA BAĞLI”

Savaşın ne devir biteceği konusuna da değinen Zelenski, “Zaman ilişmek istediğim başka bir bahis üstelik herkesi endişelendiren ayrımsız soru olan ‘Savaş ne ahit bitecek?’ konusu. Bazıları aylar, bazıları tıpkısı yıl bazıları bile henüz aşkın süreceğini söylüyor. Ancak bu sorunun cevabı direkt Rusya’nın uğrayacağı zayiat konusuna bağlı. İşgalciler ne büyüklüğünde çokça kayıp yaşarsa, topraklarımızı o büyüklüğünde tez kurtarabilir ve Ukrayna’nın güvenliğini güvence altına alabiliriz. Devletimizi savunan ve Ukrayna’ya yardım fail herkesin düşünmesi müstelzim husus budur: olanaklı olan yeryüzü nazik kayıpların işgalcilere lacerem verileceği ki böylece savaşın süresi kısalsın. Kısaca 43 bin geberik Acımasız askeri, Zalim liderliğini savaştan ayrımsız depar yolu bulmaları gerektiğine inandırma etmiyorsa, beyan etmek amacıyla elan fazla sonuca gerekseme vardır. Yalnız aynı aktarılma zarfında, işgalciler 9’u Kırım’dahi ve biricik elan Zaporizhzhia yönünde görünmek amacıyla 10 uğraş uçağını kaybettiler. İşgalciler antrparantez zırhlı vesait, mühimmatlı depolar, lojistik güzergahlar kabilinden konularda da yıpranmamış kayıplara maruz kalıyor” şeklinde konuştu.

Share: