Icra Vekili Soylu’dan Mardin’deki kazada 3. tır olduğu ve polislerin lastiklerine ızdırap ettiği iddiasına tekzip

Gaziantep’te geçmiş yolda devrilen bir otobüs, değişik tıpkı trafik kazasına yardım etmek amacıyla orada mevcut insanların konusunda 200 metre boyunca sürüklenmiş ve görüngü sonucu 16 hayat hayatını kaybetmişti. Aynı ahit süresince benzer ayrımsız kaza bile Mardin’da gerçekleşti. Derik ilçesinde akaryakıt istasyonu yakınında meydana mevrut kazada, freni boşalan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. 2 çocuğun fert verdiği eş birçok kişinin yaralandığı dokunaklı kazanın peşi sıra görevliler ve çevredeki vatandaşlar muavenet etmek üzere koştu. Toplanan kalabalığın arasına arkadan gelen freni patlamış ayrıksı tıpkısı tır daldı. Kırım gibi ilçe sonucu 20 birey hayatını kaybetti ve çokça sayıda hayat yaralandı.

BAKAN ARISTOKRAT, KAZALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, bugün Mardin ve Gaziantep başta gelmek amacıyla esbak Türkiye’yi yasa boğan gidiş geliş kazalarıyla ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

“BİR ÇEVREYOLU TALEBİ OLDUĞUNU BİZE İLETTİLER”

Soylu, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla derhal buraya anlamaklık ettik. Kazazedelerimiz ve ailelerimizi ülfet ettik. Ben öncelikle vakar ve sabırla başından bu yana acılarına rağmen bunu koruyan Derik halkına minnetlerimi sunuyorum. Cenabıhak milletimizi hakeza avarız ve felaketlerle bire bir daha sınamasın inşallah. Cenazelerimizi defnettik. Cenazeler olduktan sonra savcılarımızın, sağlık teşkilatımız bütün elinden geleni yaptı. 4 saat büyüklüğünde içerisinde ölü açımı işlemlerimiz tamamlandı. Taziyeler sırasında tıpkısı çevreyolu talebi olduğunu bize ilettiler. Vatandaşlarımızın bu talebinin birlikte anne itibarıyla korkulu vasıtalar olsun trafik olsun Derik’in içinden geçmemesi için projelerin hazırlanması ile mail tıpkısı zamanda inşallah girişim atacak ve hayata geçirmeye çalışacağız. Kaçış rampaları kadar çalışmalar de bu noktada yapılacak.” dedi.

“TIRLAR AĞIR TONAJLIYDI” İDDİALARI

Kazaya karışan tırlar gösterişli tonajlıydı iddiasıyla ilişkin Soylu, “Soruşturmalar bitmeme ediyor. Hiçbir öz içten bulunmaz değildir. Tüm taraflarıyla bu sormaca tamamlanacak ve gereği namına getirilecek. İki tırın dahi denge sınırları var. Buradan ihracat özne benzeri firma. Adana menşeili bir firma. Şırnak menşeili bir firma anlaşmışlar. Burada aynı bilgi ve belge noktasında ıcığı cıcığı incelenecek. Strateji edeceğiz. Gözaltılarımız var. Milletimiz devletine güvenlik ediyor. Biz dahi bu itimada fesih getiremeyiz. Bunun hesabını varsa ihmal gözlemek bizim görevimizdir. Demincek anket çok taraflı sürüyor derken sürücüsünden yoluna, aracın tekniğinden saat ve telefon kullanımı bilgisine kadar hepsini inceliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“3. BİR TIR” VE “LASTİKLERİNE KIRICI AÇILDI” İDDİALARI ASIL DIŞI

Öte yandan Mardin’deki kazada 3’üncü tırın elan olduğu ve polisin bu tırı lastiklere zehir ederek durdurduğu iddiasına bile karşılık veren Soylu, “Üçüncü tıpkısı tırın varlığı, polislerin lastiklerini patlattığını rapor edenler var. Bu tamamen gerçek dışı bire bir istimara ve iddiadır. Benzeri Polis Güçleri kardeşimiz şehit oldu. Orada vatandaşlarımız kabil yardımcı olmak üzere bulunan bir kardeşimizdi. Biberli açıldı, namevcut durduruldu, lastikleri patlatıldı üzere iddialar soy dışıdır” dedi.

“BİZ DELİ MİYİZ BU ACIYI PAYLAŞMAYA GELENLERİ ENGELLEYELİM?”

HDP’lilerin engellendikleri iddiasıyla ilişik ise Soylu “Burada benzeri dokunaklı var. Bu acıyı kanırtmanın, olmayan şeyler üzerinden kımıldatma etmenin tıpkısı anlamı yok. Taziyeye illet gidilir? Acıları tesahup etmek, iştirak etmek amacıyla. Taziyet evinin amacı budur. Buranın sağlıklı duyulu insanları bu soy tezviratlara gelmedi. Biz düzgüsüz miyiz taziyeye, bu acıyı paylaşmaya gelenleri engelleyelim. İstirham ediyorum. Seçme şeyi yapabilirsiniz amma milletimizin çığlık gününde bunları yapmayın” ifadelerine düz verdi.



Share: