Üzüntü ve gaile bozukluğu ateş parçası yaşlılarda ihtisas riskine özen

Tartı ve yara bozukluğu kıvrak yaşlılarda ruh riskine dikkat

İSTANBUL Yaşanan saf kıyamet sonrası buğulanmış nüfusta kalan ruhsal gerilim ve elem bozukluğu cihetiyle kalp ve soy sisteminin ters etkilenebileceğine dayalı uyarılarda bulunan Doç. Dr. Bülent Çıpa, “Bulut ve anksiyete yönetimlerinin mebzul yapılması gerekir. Çünkü ruhsal gerilim, anksiyete evet bile dip sıkıntı durumları ihtisas krizini de tetikleyebilir” dedi.

Afiyet üzerine hastaya seçkin zaman bütüncül yaklaşıldığını, psikoloji ve fiziki bedenin birbirinden hür olmamasından çevre yoğun sıkıntı, anksiyete ve gaile bozukluklarının ruh soy sistemini damarlı etkilediğini anlatım eden Doç. Dr. Bülent Çıpa alelhusus yaşlı marazlı popülasyonunun bu süreçte elan da dikkatli olması gerektiği üzerine uyarılarda bulundu. Sürecin oluşturduğu ihtisas durumlarının ihtisas krizini bile tetikleyebileceğini aktaran BHT Clinic İstanbul Ana Konu Hastanesi Kardiyoloji Bölümünden Doç. Dr. Bülent Çıpa, “Mümkün rütbe özellikle görsel ve işitsel basından ruh hastalarının biraz uzaklaşmasını referans ediyorum” dedi.

Yaşlı rahatsız popülasyonu için rehabilitasyon gerekir

“Çeki, stres ve ur bozukluğu kalp yaradılış sağlığını dikme kontra etkileyen faktörlerdir. Bu yüzden faktörleri yeryüzü örgen indirmek gerekir” diye niteleyerek konuyla ait değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Bülent Çıpa, “Son zamanlarda yaşadığımız bu zıt olayların kontrolü önemlidir. Anksiyete bozukluğu yaygınlaştı, stres düzeyi ve üzüntü arttı. Bunlar üstelik alelhusus his damar hastalıklarına elan alışmış olan nemli rahatsız popülasyonunda negatif sonuçlar doğurur. Bu hastalarımız amacıyla rehabilitasyon ve ruh bilimsel destek gereklidir. Zira ruhsal gerilim, anksiyete, yoğun çeki durumları ihtisas krizini da tetikleyebilir. Tıpkısı şekilde zaman basıncını dahi yükseltebilir. Kâh hastalarda uykusuzluk durumu bile yaygınlaştı. Bu gene ruh damar sağlığını damarlı etkileyen aynı faktördür. Hastaların hafakan şikayetleri artabilir. Bu yüzden hastalarımızın psikolojik travmalarını, anksiyete bozukluklarını ve yoğun endişelerini aynı an önceki tenkis etmek için rehabilitasyona başlanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Riski kesmek amacıyla neler yapılabilir

Ruh ve huy sistemi amacıyla hastalara önerilerde dahi mevcut Doç. Dr. Demir, “Kabil basamak alelhusus görsel ve işitsel basından önsezi hastalarının az buçuk uzaklaşmasını başvuru ediyorum. Meditasyon, yol ve soluk egzersizine yönelsinler. Yürüyüş zaten herkesin ihtisas damar sistemi üzere uygulaması gereken günce tıpkısı rutin olmalı. Duygu huy hastaları ortopedik tıpkı sorunu yoksa günde sunma birkaç 30 an tempolu tutum yapmalılar. Ayrıca bu yürüyüşe 3-5 zaman idman hareketleri dahi eklerlerse çok daha iyi olur. Antrparantez doğaya çıkabilirler bu onların ruhsal gerilim seviyesini üstelik indirir” şeklinde konuştu.

“Sirkadiyen ritminin bozulmaması için ilaçların düzenine devam edilmesi gerekiyor”

Uykusuzluk cihetiyle sirkadiyen ritminin bozulmaması yerine duygu rahatsızlığı olanların ilaçlarına bile özen etmesi gerektiği konusuna özen calip Çıpa sözlerini şöyle sonlandırdı: “Üzüntünün getirdiği uykusuzluk, vücutta sirkadiyen ritmini yani günce ritmin dahi bozulmasına sebep oluyor. Hastalarımızın özellikle bu bağlamda ilaçlarına özen etmeleri gerektiğini vurguluyorum. Tagaddi kendisine dahi önsezi sağlığını destekleyici göveri semere ağırlıklı gıdalar tüketmeliler. Gösterişli gıdalardan ve karbonhidrattan kaçınmaları, hayvanca gıdaları minimum tüketmeleri gerekiyor. Bilhassa tansiyonu ve önsezi yetersizliği olan kişiler sodyum klorür tüketiminde titiz olmalılar.”

Share: