Üzüntü ve dert bozukluğu kıvrak yaşlılarda duygu riskine ilgi

Tartı ve gaile bozukluğu dinamik yaşlılarda önsezi riskine özen

İSTANBUL Yaşanan saf kıyamet sonrası buğulu nüfusta kalan ruhsal gerilim ve melal bozukluğu sebebiyle ihtisas ve soy sisteminin menfi etkilenebileceğine dayalı uyarılarda bulunan Doç. Dr. Bülent Çıpa, “Keder ve anksiyete yönetimlerinin mebzul yapılması gerekir. Zira stres, anksiyete evet dahi dip çeki durumları ruh krizini de tetikleyebilir” dedi.

Esenlik üstüne hastaya herhangi bir ahit totaliter yaklaşıldığını, ruhiyat ve fiziki bedenin birbirinden bağımsız milletvekili olmamasından hava koyu çeki, anksiyete ve elem bozukluklarının duygu huy sistemini huysuz etkilediğini tabir fail Doç. Dr. Bülent Çipo alelhusus nemli sökel popülasyonunun bu süreçte elan dahi titiz olması gerektiği üstüne uyarılarda bulundu. Sürecin oluşturduğu önsezi durumlarının kalp krizini üstelik tetikleyebileceğini aktaran BHT Clinic İstanbul Tema Hastanesi Kardiyoloji Bölümünden Doç. Dr. Bülent Demir, “Tür derece hele görsel ve işitsel basından duygu hastalarının biraz uzaklaşmasını kaynak ediyorum” dedi.

Yaşlı sayrı popülasyonu için rehabilitasyon gerekir

“Çeki, ruhsal gerilim ve kaygı bozukluğu kalp damar sağlığını ağaç ters etkileyen faktörlerdir. Bu yüzden faktörleri arz organ sıyırmak gerekir” diye niteleyerek konuyla ilgili değerlendirmelerde kâin Doç. Dr. Bülent Çıpa, “Akıbet zamanlarda yaşadığımız bu aksi olayların kontrolü önemlidir. Anksiyete bozukluğu yaygınlaştı, ruhsal gerilim düzeyi ve çeki arttı. Bunlar dahi özellikle duygu yaradılış hastalıklarına henüz yatkın olan yaşlı marazlı popülasyonunda olumsuz sonuçlar doğurur. Bu hastalarımız üzere iyileştirme ve ruhsal bindi gereklidir. Zira ruhsal gerilim, anksiyete, dip üzüntü durumları ruh krizini üstelik tetikleyebilir. Bire Bir şekilde koku basıncını üstelik yükseltebilir. Ara Sıra hastalarda uykusuzluk durumu birlikte yaygınlaştı. Bu yine kalp yaradılış sağlığını kontra etkileyen bire bir faktördür. Hastaların hafakan şikayetleri artabilir. Bu yüzden hastalarımızın psikolojik travmalarını, anksiyete bozukluklarını ve koyu endişelerini ayrımsız dakika önce budamak üzere rehabilitasyona başlanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Riski kesmek üzere neler yapılabilir

Kalp ve soy sistemi üzere hastalara önerilerde üstelik kâin Doç. Dr. Demir, “Tür mertebe alelhusus görsel ve işitsel basından his hastalarının az buçuk uzaklaşmasını tavsiye ediyorum. Istiğrak, gidiş ve çağ egzersizine yönelsinler. Gidiş elhak herkesin duygu damar sistemi amacıyla uygulaması gereken günlük tıpkı rutin olmalı. Duygu yaradılış hastaları ortopedik tıpkısı sorunu yoksa günde yer bir iki 30 zaman tempolu üslup yapmalılar. Üste bu yürüyüşe 3-5 an kültürfizik hareketleri üstelik eklerlerse haddinden fazla henüz dolgunca peki. Antrparantez doğaya çıkabilirler bu onların ruhsal gerilim seviyesini birlikte indirir” şeklinde konuştu.

“Sirkadiyen ritminin bozulmaması amacıyla ilaçların düzenine devam edilmesi gerekiyor”

Uykusuzluk cihetiyle sirkadiyen ritminin bozulmaması adına his rahatsızlığı olanların ilaçlarına bile özen etmesi gerektiği konusuna özen çekici Çıpa sözlerini şöyle sonlandırdı: “Üzüntünün getirdiği uykusuzluk, vücutta sirkadiyen ritmini yani günce ritmin da bozulmasına amil oluyor. Hastalarımızın özellikle bu bağlamda ilaçlarına ilgi etmeleri gerektiğini vurguluyorum. Tagaddi kendisine da duygu sağlığını destekleyici sebze kâr ağırlıklı gıdalar tüketmeliler. Ağır gıdalardan ve karbonhidrattan kaçınmaları, hayvani gıdaları minimum tüketmeleri gerekiyor. Hassaten tansiyonu ve duygu yetersizliği olan kişiler tuz tüketiminde titiz olmalılar.”

Share: