278 saat bilahare enkazdan sağlıklı çıkarılan Hakan Yasinoğlu, Mersin’e getirildi

– 278 saat sonraları enkazdan salim çıkarılan Kağan Yasinoğlu, Sazak’e getirildi

MERSİN – Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde yaralananlar kâh vatandaşlar Sazak’e getiriliyor. Hatay Defne’da 278 saat sonradan enkazdan iyi çıkarılan Kağan Yasinoğlu, ambulansla Mersin Ağacı Şehir Hastanesine getirildi.

Forma üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat’taki depremlerde binlerce vatandaş çöküntü altında kalırken, çok sayıda vatandaş hayatı kaybetti ve yaralandı. İlk günden itibaren dertli olarak enkazdan çıkartılanlar yer illerdeki hastanelere nakledilirken, Mersin’e da çok sayıda çorlu geldi. Hem karadan hem da havayolu ile çok sayıda yaralı Sazak Site Hastanesine getirilirken, ekipler adeta zamana alın yarışıyor.

Hatay Defne’da arama-istirdat çalışmalarını sürdüren ekipler, bugün 278 saat sonradan Hakan Yasinoğlu’nu sıhhatli namına enkazdan çıkardı. Durumu kilolu olan Yasinoğlu, ambulansla müstacel aynı şekilde Sazak Site Hastanesine getirilerek burada otama altına alındı. Güngör’ün keyif durumunun kırıcı olduğu öğrenildi.

Hastanın durumuyla ilişik hikmet veren Doç. Dr. Tamer Çolak, tahakküm günlerden geçildiğini kaydederek, “Toplu benzeri sevgili. Bu sorunu anlatmaya hangi diller kâfi hangi da gönüller kâfi. Tığ burada çalışıyoruz. Akıbet 2 haftada bizim amacıyla ağırbaşlı proses oldu. Bu hastamız 278’inci saatte gerileme altından çıkartıldı. Haddinden Fazla zor şartlarda muammer. Hastada yaralanmalar var. Bittabi ki durumu nazik. Umum grup var gücümüzle çalışıyoruz. Tıpkı hastaya çağ olabilmek için çabalıyoruz” diyerek konuştu.

(KRY-FM-ÖK-Y)

Share: