Amasya’da zihayat adamın ismini duyanlar şaştı kaldı! Dünyada sadece ona ilişkin olan adının hikayesini duyunca haddinden fazla şaşıracaksınız

Amasya’nın Suluova ilçesinde güçlü tıpkısı vatandaşın ‘Enson’ olan adını duyan şaşırıyor. Resmi kurumlarda ve bankalarda karşılaştığı görevlilerin Türkiye’üstelik benzeri sıfır adını duyduğunda şaşırdığını tamlayan Enson Çoban, söylemek amacıyla kimliğini, hassaten dünyaevi cüzdanını bile afişe etmek zorunda kaldığını söyledi.

“KOMŞULARIMIZ BU KADAR YAVRU YETER ENSON BU OLSUN DEMİŞLER”

Yıllardır nöbet imal şantiyelerinde işçi namına çalıştıktan sonra memleketi Amasya’nın Suluova ilçesine yerleşen evli ve 3 çocuk babası Enson Güdücü, “Benden ilk 6 kardeşim olmuş. Doğduğumda komşularımız ‘bu büyüklüğünde yavru kâfi, en üst bu olsun’ demişler. Annem ve babam da bana ‘Enson’ adını vermişler. Amma bilahare ayrımsız kardeşim henüz reşit” dedi.

“TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA ADAŞIM YOK”

Adını evvel duyan herkesin şaşırdığını anlatan 67 yaşındaki Enson Sürücü, “Türkiye’bile adaşım namevcut. Belki dünyada birlikte yoktur. Gaziantep’te muamele yaptırmaya girdiğim bankada kimliğimde kayıtlı adıma inanamadılar. Evlenme cüzdanına büyüklüğünde getirip çıkardık. Çalıştığım şantiyeden aldığım kimliği, ehliyetimi dahi gösterdim. Anca inandırma oldular” diyerek konuştu.

“YABANCI İSMİ ÇAĞRIŞTIRDIĞI DOĞRU”

Kimsede olmadığı için iyicene bulduğu adını değiştirmeyi düşünmeyen Güdücü’ın su yüklemesi üzere başvurduğu Suluova Belediyesindeki işlemini yaparken adını duyduğunda şaşıran memur Salih Sim bile, “Enson çok değişik bir ölümlü. Az Buçuk de ecnebi beşer kabil çağrıştırıyor” şeklinde konuştu.

Share: