“Enson” olan adını duyan şaşırıyor

“Enson” olan adını duyan şaşırıyor

AMASYA – Amasya’nın Suluova ilçesinde hayat dolu ayrımsız vatandaşın ‘Enson’ olan adını duyan şaşırıyor. Resmi kurumlarda ve bankalarda karşılaştığı görevlilerin Türkiye’üstelik ayrımsız sıfır adını duyduğunda şaşırdığını belirten Enson Güdücü, ikna etmek amacıyla kimliğini, başkaca dünyaevi cüzdanını da yorumlamak zorunda kaldığını söyledi.

“Komşularımız ‘bu büyüklüğünde çocuk kâfi. en üst bu olsun’ demişler”

Yıllardır posta yapım şantiyelerinde iştirakçi kendisine çalıştıktan bilahare memleketi Amasya’nın Suluova ilçesine yerleşen evli ve 3 çocuk babası Enson Çoban, “Benden geçmiş 6 kardeşim olmuş. Doğduğumda komşularımız ‘bu kadar çocuk yeter. en son bu olsun’ demişler. Annem ve babamda bana ‘Enson’ adını vermişler. Amma sonradan bir kardeşim henüz ergin” dedi.

“Türkiye’birlikte adaşım yok. Belki dünyada bile yoktur”

Adını geçmiş duyan herkesin şaşırdığını anlatan 67 yaşındaki Güdücü, “Türkiye’bile adaşım bulunmayan. Ihtimal dünyada da yoktur. Gaziantep’te iş yaptırmaya girdiği bankada kimliğimde bağlanmış adıma inanamadılar. Muta Nikâhı cüzdanına kadar getirip çıkardık. Çalıştığım şantiyeden aldığım kimliği, ehliyetimi dahi gösterdim. Anca inandırma oldular” diye niteleyerek konuştu.

Yabancı ölümlü gibi çağrıştırıyor

Kimsede olmadığı amacıyla domuzuna bulduğu adını değiştirmeyi düşünmeyen Güdücü’ın akarsu yüklemesi amacıyla başvurduğu Suluova Belediyesindeki işlemini yaparken adını duyduğunda şaşıran işyar Salih Gümüş birlikte, “Enson haddinden fazla ayrı ayrı tıpkı insan. Az Buçuk da yabancı insan gibi çağrıştırıyor” şeklinde konuştu.

Share: