81 yaşında estetik olan Bedia Akartürk: “İnsanlar beni hep ateş parçası ve iyicene görsünler”

Türk folk müziği ustalarından biri olan Bedia Akartürk, Samsun’üstelik bedii ameliyatı oldu. Türk Halkı amacıyla beğenilen olduğunu anlatım eden Akartürk, “Ben dünyada 2 şeye aşığım. Biri türkülerime, biri birlikte halkıma. Onlara türkülerimi en iyi şekilde inceleyerek okudum. Tıpkı bile kendim fena hâlde olayım diye onun konusunda durdum. Onlar beni hep ateş parçası ve iyicene görsünler” dedi.

“Koskocaman olan bu yaşta bedii yaptırabilmek”

Samsun’a mevrut 81 yaşındaki artist Bedia Akartürk’e, FBM Tıp Merkezi sahibi adlı Estetik ve Plastik Ameliyat Uzmanı Doç. Dr. Dirimsel Deniz Kazı yoluyla beniz gençleştirme ameliyatı yapıldı. Cerrahi Müdahale sonrası açıklamalarda bulunan Bediha Akartürk, “Elhamdülillah çokça iyiyim. Doktorumla sakıncasız ellerdeydim. Cesurluk ettim geldim ve çok mutluyum. ‘Bu hoşnutluk geldi estetik yaptırıyor’ diyorlar amma balaban olan bu yaşta bedii yaptırabilmektir. Şimdiye kadar doğrusu göz önündeydik. ufak tefek beğenmediğim yerlerimi doktoruma söyledim ve o bile bana ‘sen karışma bana kendini konfirmasyon et’ dedi ve yaptı Allah razı olsun. Ego dünyada 2 şeye aşığım. Biri türkülerime, biri da halkıma. Onlara türkülerimi yer gani şekilde inceleyerek okudum. Ayrımsız bile kendim fena hâlde olayım diye niteleyerek onun üzerine durdum. Onlar beni hep işlek ve sunturlu görsünler. Zira türkülerimi bilcümle titiz inceleyerek, didikleyerek okuyan bire bir sanatçıyım. folk müziği çarpık çurpuk bir molekül değildir. Ne yörenin türküsünü okursan onun kokusu vermen geçişsiz. Yoksa elimize notayı alıp eksantrik şarkıları de okuruz sav değil. Ama o yörenin kokusunu verebilmek ayrıksı tıpkısı şey. Ben bunlara çalıştım. 65 sene süresince hep çalıştım. İnşallah yeni projelerde birlikte olacağız. Yüzümdeki şişlikler insin Tanrı şans ederse bakın neler olacak” diye niteleyerek konuştu.

“Gelsinler 80 yaşında, çıksınlar 15 yaşında”

Kendi yaşındakilere dahi önerilerde kâin Akartürk, “Kendilerinin cesaretleri, dinçlikleri, hevesleri varsa buyursunlar gelsinler. Gelsinler 80 yaşında, çıksınlar 15 yaşında” şeklinde konuştu.

“Beniz gençleştirme operasyonları yaptık, 20-30 yaş gençleşti”

Yaptığı bedii hakkında vukuf veren Doç. Dr. Hayati Deniz Kazı, “Bedia Akartürk, 85 milyon insanın yakından tanıdığı, gönlünde, kalbinde tuttuğu haddinden fazla domuzuna aynı insandır. Kendisi geldi ve ‘Ego halkın karşısında olan, ekranların karşısında olan tıpkısı insanım, halkım beni elan fena hâlde görsün, yıllarında getirdiği değişikleri yok edebilir miyiz’ dedi. ‘Memnuniyetle yapabiliriz’ dedim. Mukteza analizleri yaptıktan bilahare yüz gençleştirme operasyonları yaptık. Operasyonlar haddinden fazla adamakıllı geçti ve haddinden fazla görklü oldu. Yer yakın zamanda yüzündeki şişlikleri indiği antlaşma çokça henüz faal şekilde kamuoyunu karşısına çıkacaktır. Şu an birlikte 20-30 yaş ayırt ettiğini düşünüyorum. Muvaffakiyetli geçmesi bizim amacıyla önemliydi. Önemli tıpkı karardı. Köklü aynı karardı. 81 yaşımıza karşın seçme öz yolunda gitti “ifadelerini kullandı. – SAMSUN

Share: