12 milyonluk vurgunun mağduru: “Onun yüzünden akciğer kanseri oldum”

Kocaeli’de envestisman vaadiyle 98 kişiyi 12 milyon TL dolandırdığı iddia edilen kuyumcunun yargılanmasına devam edildi. Sanıktan şikayetçi olan ayrımsız mağdur, “Sanık 10 almanak familya dostumuz olurdu. Ödeme yapacağını söyleyerek benden borç istedi. Dostumuz olması ve yardımcı olmak için 170 gram altın verdim. Altınları gayrı mağdurlar üzere yatırım için vermemiştim, takanak adına verdim ancak altınlarımı alamadım. Maznun yüzünden akciğer kanseri oldum” dedi.

Hakkında “ayyarlık” suçundan sav açılan sanığın, Kocaeli 2. Gösterişli Ceza Mahkemesinde yargılanmasına bitmeme edildi. Duruşmaya bazı mağdurlar ve canip avukatları katılırken, tutuklanmadan maznun Hüseyin G., katılmadı. Mağdurlar, verdikleri servet ve bezen eşyaları alamadıklarını söyleyerek, sanıktan şikayetçi oldu. Kıygın Zeynep Ş. ise “Hüseyin 10 almanak familya dostumuz olurdu. Maznun ödeme yapacağını söyleyerek benden namus borcu istedi. Dostumuz olması ve arkalamak üzere 170 gram zer verdim. Hassaten Hüseyin’in eşi gelip altınları evimden aldı. Ego altınları başka mağdurlar kadar yatırım amacıyla vermemiştim, vecibe adına verdim ancak altınlarımı alamadım. Hüseyin yüzünden akciğer kanseri oldum. Fenomen cihetiyle çok üzüldüm” dedi.

Mahkeme heyeti, dosyada yer düzlük eksiklerin giderilmesine, tutuksuz sanığın yurt dışı yasağının devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Olay

Olay, 2019 yılının mayıs ayında İzmit Tepecik Mahallesi’nde kâin bir kuyumcunun kepenk kapatmasıyla başladı. Hüseyin G., dükkanını kapatarak ensiz dışına çıktı. Mağdur olan müşteriler, Hüseyin G.’ye envestisman vaadiyle verdikleri ziynet eşya ve paralarını alamadıklarını argüman etti. Şikayet üzerine harekete güzeşte polis ekipleri, 29 Temmuz tarihinde Türkiye’ye dönen Hüseyin G.’yi gözaltına aldı. İfadesi alınan koca, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddianameden

Hazırlanan iddianamede, Hüseyin G.’nin 98 kişiyi mağdur ettiği, mağdurlardan 63 kişinin sanıktan şikayetçi olduğu ve hep zararlarının 12 milyon TL olduğu bilgisi vadi almıştı. 4 kamer cezaevinde kalan Hüseyin G., tutuksuz yargılanmak amacıyla serbest bırakılmıştı. – KOCAELİ

Share: