Ortaokul öğrencileri akıllı robot süpürge yaptı

Ortaokul öğrencileri beyinli robot süpürge yaptı

Piyasada binlerce TL’ye satılan robot süpürgeyi okulda özlük imkanları ile yaptılar

AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar’da benzeri ortaokuldaki ‘Robotik Kodlama Kulübü’ öğrencileri, piyasaya binlerce TL’ye satılan uslu robot süpürge yaptı. Öğrencilerin yaptığı süpürge duvara çarpmadan ve merdivenden düşmeden yerdeki tozu ve kiri tıpkı asıl robot süpürge üzere çekiyor.

Bolvadin ilçesinde hareketlilik gösteren okulun Marifet Bilimleri Öğretmeni Mustafa Üzüm öncülüğündeki 15 üyesi mevcut pakt kendi imkanları ile balaban ayrımsız başarıya imza atarak robot süpürge yaptılar. Canlı cihazlarla bağlantı kurabilen süpürge bile piyasada satılan süpürgeler kabil sensörler ve motorlar bulunuyor.

Yapılan çalışmayla ilişik hikmet veren Üzüm, sentetik zeka uygulamalarının gönül girmesi ile bakir iz dallarının ortaya çıktığını ve kendilerinin birlikte bunu yakından strateji ettiklerini tabir etti. Bileşimli zekayı mebzul kullanmanın en yüce yolunun kodlamayı çokça ferah tanımak olduğunu dile getiren Üzüm, “Biz dahi şimdiden öğrencilerimize kodlamanın mantığını öğretiyoruz. Bu çerçevede öğrencilerimizle akil robot süpürge tasarladık. Robotumuzun uğrunda iki devam duyarga var, bu sensörler robotumuzun engellere çarpmadan alnaç değiştirmesini sağlıyor. İçerinde vakum sağlayan bir de sistem var bununla yerdeki kiri ve tozu çekebiliyor” diyerek konuştu.

Robotu tasarlayan öğrenciler ise alet için bilgiler verdi.

Share: