11 yaşındaki minik motosiklet sporcusu Çağatay Çoklar Türkiye 2.si oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin motor dalında başarılı sporcularından 11 yaşındaki Çağatay Çoklar yaz sezonunda Kocaeli’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 2.si olmayı başardı.

Şampiyonada yalnız 2 saniyelik farkla Türkiye Şampiyonluğunu Enes Çağan Çakır’a kaptıran Çağatay Çoklar, geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de düzenlenen Motosiklette 2022 sezonunun genişlik iyileri Türkiye Motor Federasyonu (TMF) Şampiyonlar Ihsan Töreni’nde kupasına kavuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törende dünyada ve Türkiye’de sezonu dereceyle mütemmim sporcuların beyninde Türkiye İkinciliği Kupasını havaya kaldıran Çoklar, Ayvalık’ın dahi gururu oldu.

Dünyanın ayrımlı pistlerinde yarışarak Türk Bayrağını dalgalandıran Yer Razgatlıoğlu, Fert Avangart, Bahattin Sofuoğlu, Bahir Öncü, Serkan Özdemir, Şakir Şenkalaycı, Rodi Temiz, Yaşamış Nuri Karakaya, Aslan Osmanpaşaoğlu, Porte Erbay, Er Mihman ve Aka Okur’un de haysiyet kupalarını aldıkları gecede, ödülünü alan minik sporcu Çağatay Çoklar’ın mutluluğu ise adeta gözlerinden okunuyordu.

Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5. dershane öğrencisi olan Çağatay Çoklar, Türkiye 2.liği kupasını kazanmasının gururunu ise Ayvalık’ın ünlü motosiklet ustası olan babası Niyazi Çoklar, annesi Selin Çoklar ve 4 yaşındaki kardeşi Erkek ile paylaştı.

Okul hayatında birlikte çalışkanlığıyla dikkatleri üzerinde toplayan oğlu Çağatay ile gelgel duyduğunu belirten Niyazi Çoklar, “Geçen yıl dahi Türkiye 3’lüğü derecesini elde eden oğlum, bu sene elden 2 saniyelik farkla Türkiye Şampiyonluğu’nu kaçırarak, Türkiye 2. si oldu. O’nun bu başarısı bizi fazlasıyla bahtiyar etti. İnanıyorum kim, oğlum bire bir bölüm Ayvalık’ımızın ismini sıkça duyuracak benzeri sportmen olmayı başaracaktır” diyerek konuştu. – BALIKESİR

Share: