Yıllarca terörle anılan ilçenin futbol takımı 20 yıl sonra futbol sahasına kavuştu

Batman’da konumu itibarıyla senelerce sık sık yaşanan terör olaylarıyla anılan ve sahaları olmadığı üzere idmansız ligdeki bütün maçlarını deplasmanda ihanet etmek zorunda mütezayit Sason spor takımı, 20 yıl bilahare sahaya kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Sason’a sadık Dereköy’de yapımı tamamlanan cümle kapasiteli bireşimli çim yüzeyli ayak topu sahasına kavuşmanın sevincini etkili Batman 2. Tor Liginde bütünüyle koşturan Sason Toyluk Spor takımı, eskimemiş sahalarındaki evvel maçını ilçede terörün bitirilmesinde avangart olan güvenlik karye korucularıyla yaparak sevinçlerini paylaştı.

“20 yıldır futbolun içindeyim, ilk kez zat ilçemde sahaya çıkacağım”

Batman 2. Tıfıl Ligi’nde bütünüyle koşturan Sason Deneyimsizlik Spor takımında senelerce futbolcu yerine oynayan ve demincek bando antrenörlüğünü fail Evren Atalay, 20 yıl sonra kendi seyircilerinin uğrunda ilk defa ayak topu oynayacakları amacıyla mutlu olduklarını söyledi. Atalay, “Ego 20 yıldır bu futbolun içindeyim. On Paralık sahamız yoktu. Bilcümle maçlarımızı Batman eşkâl ve sair ilçelerde oyalamak zorunda kaldık. Mereto Dağı eteklerinde bu sahanın yapılmasıyla gençlerimiz henüz ongun ayak topu oynayacaktır. Batman’bile oynadığımız yekpare maçları kazandık. Bu yıl öz sahamızda egzersiz imkanı bulduğumuz için on paralık yenilgi almadık. İlk kere kişi seyircilerimizin önünde karşılaşma yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu sahayı eden, bu heyecanı yaşatan Cumhurbaşkanımıza, Spor bakanımıza ve ilçe kaymakamımıza çokça teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu meydan sayesinde bu yıl bökelik hedefliyoruz”

Batman’üstelik senelerce ayak topu oynadıktan sonradan ilk kez özlük ilçesinde tümden oynamanın heyecanını yaşadığını tamlayan Sason Toyluk Spor takımı futbolcularından Mehmet Entelektüel, “Yıllardır futbol oynuyorum. beden terbiyesi öğretmeniyim. İlçemize bu ayak topu sahası kazandırıldı. Daima deplasmanda oynuyorduk. Bu, bizleri ruh bilimsel adına bile etkiliyordu. Daha Çok öz seyircilerimizin önünde futbol oynamanın keyfini yaşayacağız. Bu sene böke olmayı hedefliyoruz” dedi. – BATMAN

Share: