Workup ve Workup Agri Girişimcilik Programları’ndan 11 aşama mezun oldu

Türkiye İş Bankası’nın temel destekçisi olduğu ve 5 yıldır akıcı bitmeme eden Workup Girişimcilik Programı’nın 9. çağ girişimleri ile alay malay Workup çatısı altında ilk defa 2021 yılında başlatılan Workup Agri Girişimcilik Programı’nın 1. dönüş girişimleri, ekosistem paydaşlarının bire bir araya geldiği etkinlikte mezun oldu. İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleştirilen, çok sayıda yatırım fonu ve melek yatırımcının izlem ettiği Nümayiş Day etkinliği, Yekta Kopan’ın yaptığı açılışın peşi sıra İş Bankası Genel Müdürü Kağan Aran’ın konuşmasıyla bitmeme etti.

Etkinlikte, Workup programından mezun 6 kadem ve tarımı sürdürülebilir çözümlerle perçinlemek gayeli kurulan Workup Agri programının önce mezunları olan 5 girişim, hareket modellerini ve izleyecekleri kere haritalarını yatırımcılar, girişimcilik ekosisteminden paydaşlar, İş Bankası ve iştiraklerinden yöneticilerle paylaştılar.

35 Workup’lı etap 12 milyon dolar yatırım aldı

Startup’ların ayrımsız anlamda merkezi olan ve bu yıl 5. yaşını kutlayan Workup Girişimcilik Programı’na bütün müracaat sayısı 14 bine yaklaştı. Yüzlerce girişimle bire bir araya gelinen programda, Workup Agri bile dahil tevessül etmek üzere akseptans edilen hamle sayısı 125 oldu, çıkışlı sayısı 92’ye ulaştı. Bugüne büyüklüğünde 35 Workup’lı etap, izlence süresince veya sonrasında yaklaşık 12 milyon ESIR Doları yatırım aldı.

“Yaratıcılığı ve ekleme değeri farklı alanlardaki uzmanların baş başa çalışmasıyla arttırabiliriz”

Etkinlikte yaptığı konuşmada, “Başladığımızdan bugüne güzeşte 5 sene bizim amacıyla çokça sunturlu bir yolculuktu” diyen İş Bankası Umumi Müdürü Hakan Aran, bu antlaşma dilimine Workup açısından akıbet aşama müspet gelişmeler sığdırdıklarını ve tarım girişimciliğinde Workup Agri’yi başlattıklarını söyledi.

Workup’ın hele çatı markamız olarak farklı dikeylere üstelik odaklanarak derinleşmesini önemsediklerini vurgulayan Aran, “Biz dijitalleşme ortamındaki enerjik mücahede kültürü, amudi ihtisaslaşma yerine farklı alanlarda ihtisaslaşmış uzmanların bir mekânda ufki yerine alay malay çalışıp üretmesinin yaratıcılığı ve melfuf değeri arttırdığını, inovasyonu bile ana bunun sağladığını düşünüyoruz“ dedi.

“Türkiye’de değişik disiplinlerin bire bir araya gelmesiyle tarım üzerinden ayrımsız roman yaratabiliriz”

Workup Agri’birlikte tarımı, teknolojiyi ve finansı bilenleri buluşturduklarını ifade eden Aran, şöyle konuştu: “Türkiye’bile şayet tarım üzerinden tıpkı hikâye yaratılacaksa, ekincilik üstüne tıpkısı ongunluk artışı, sulama tekniklerinin henüz bereketli kullanılması, akarsu kaynaklarının henüz gür korunması, istihsal kalitesinin, verimliliğinin arttırılması bahis konusu olacaksa ayrımlı disiplinlerin tıpkısı araya gelmesinin muhteşem olduğunu düşünüyoruz. Zımnında İş Bankası’nı birlikte önümüzdeki dönemde Workup ve Workup Agri’nin beraberinde değişik odak alanlarını yaratırken göreceksiniz.”

Melik Aran, Workup Girişimcilik Programı’nda gelişigüzel dönemde mir günüyle mezuniyet haset beyninde girişimcilere hangi kadar aleniyet kat ettirdiklerini ölçmeye çalıştıklarını belirtti. Bu dönemin başında tanıştığı girişimlerle izlence sonu arasındaki gelişmeleri ise Aran, “Bizim için 5 girişimimizle eş harıldamak ve ortak iz piyasaya sürmek, 3 girişimimizin ürünlerini satın almak ve onların referans müşterisi koyulmak kurum verici” şeklinde değerlendirdi.

“Avrat girişimci sayısının ve görünürlüklerinin artırılması ekosistemin sürdürülebilir büyümesi açısından kritik öneme topluluk”

Kadınların girişimcilik dünyasında elan fazla meydan almasının önemine birlikte aksan özne Aran, 2018 yılında Arya Kadın Yatırım Platformu ile başlayan teşrikimesai kapsamında birçok kadın girişimcinin gelişimine, fona erişimlerine ve değişik paydaşlarla aksiyon geliştirerek girişimini ölçeklendirmesine destek olduklarını hatırlattı. Bu desteği yakın zamanda avrat kuruculu girişimlerin er aşamada yatırıma erişimini çoğaltmak ve kolaylaştırmak namına eş benzeri kaynak kurarak büyüteceklerini rapor fail Aran, “Türkiye’bile 1 milyar BENDE doları değerlemeye ulaşarak unicorn olan girişimler, ağırlıklı namına avrat kurucular yoluyla hayata geçirilen efkâr. bu bakımdan avrat girişimci sayısının ve görünürlüklerinin artırılması, ekosistemin sürdürülebilir büyümesi açısından ciddi öneme eş” diye niteleyerek konuştu.

“Pespaye olsun benim olsun yaklaşımı girişimcilerin zengin dünyasını sınırlar”

Kurumsal şirketlerin girişimcilik ekosisteminin muhteşem tıpkı paydaşı olduğunun ve startupların ölçeklenmesinde büyük rolleri olduğunun altını çizen Aran, bu alanda gözlemlendiği sorununun ise şirketlerin sınırlanmış iş modelleri ile girişimleri “aşağı olsun benim olsun” yaklaşımı olduğu belirtti. Aran, “Bu anlayışla cereyan edildiğinde girişimcilerin varlıklı dünyasını sınırlamış, belki üstelik yaratılacak bir değerin önüne esbak oluruz. O nedenle tığ, girişimcilerimizin çok daha balaban tıpkısı dünyaya İş Bankası gücünden bilistifade açılmasını sağlıyoruz. Bu konuda ayrıksı hayatiyetli kurumlarla üstelik teşrikimesai yapıyoruz” dedi.

Pandemi dönemi sonrasında ilk defa ekosistem paydaşlarını bu ölçekte benzeri araya getiren etkinliğin böylelikle misafirler, network alanında ayrımsız araya gelerek çıkışlı olan girişimlerle uygun görüşme fırsatı elde ettiler. Etkinlikte, İş Bankası’nın, “girişimlerin ve girişimciliğin bankası” olma misyonu ile farklı açılımlarla derece önerisini geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceği mesajı verildi.

Workup 9. dolaşma mezunları

Cineshort: Özenle berceste yüzlerce bodur filmi abonelik modeli ile kullanıcısına sunan, yönetmenlere birlikte dirimsel paylaşımıyla sürdürülebilir bindi sağlayıcı kıvrak videoteyp ürün platformudur.

Co-one: Bileşimli zekâ takımlarının ürünlerini geliştirebilmeleri amacıyla müstelzim kaliteli etiketlenmiş malumat ihtiyacını yüksek hızda, izleme edilebilir ve daima kuzuluk getiren aynı etiketleme servisidir.

Cubtale: Doktor ve ebeveynlerin rutin çağa bakımında fen odaklı değişmeyen vermelerine olanak sağlayıcı, etkin uygulama ve “cub” isimli uslu butonlardan oluşan benzeri hizmet hile platformudur.

Finekra: Banka ve muhasebe programlarıyla entegre çalışan, kurumların vezneci ve ödeme-tahsilat süreçlerini biricik portaldan yönetmelerini sağlayan, birlik platformlardan erişilebilir eskimemiş tohum finans uygulamasıdır.

Fintegre: Perakendecilerin ihtiyaçlarına bakarak uyarlanabilen, müşterilerinin mübayaa gücünü zait; aygıt değişim programları, sigorta işlemleri, elektronik cihaz kiralama servisleri, abonelik modelleri vb. analizör sunan mali servisler platformudur.

Wiser: Kullanılmamış iletişim araçları içerikleri üzere yaratıcı tutum ve yapay zekâyı birleştiren aynı sezinleme platformudur. Sürekli eş içerikler önermeye programlı olan algoritmalar yerine hem zatî hem ihata açıcı ayrımsız medya deneyimi sunar.

WorkupAgri 1. çevrim mezunları

3pmetrics: Kurumların sürdürülebilirlik, kasaba, içtimai ve yönetişim risklerini hesaplayıp raporlayabildikleri, karbon bukanak izi ve su kadem izlerini analiz edip tenkis planına geçebildikleri dijital âlem hizmetidir.

Local Greens: Metropol şehirlerde mevcut dernekevi istihsal alanlarında, yeşilliklerin yerey hesabına su ortamı içerisinde zararlı pestisitler kullanmadan yetiştirilmesi yöntemini kullanan tıpkı girişimdir.

Soyl-Gel: Tarımda sürdürülebilir kök yönetimi keşfetmek için; bitkilere yerey altında kontrollü akarsu ve tarımsal çıkar yol salınımı fail tabii nanokompozit koca süper emici polimer üretir.

Wastespresso: Otel, kafe, büro vb. kahvehane atığı oluşturan işletmelerin ağır ezgi periyotlarda kıraathane atılan yönetimini gerçekleştirip, bu kıraathane atıklarını sürdürülebilir teknolojik altyapısıyla ileri dönüştürerek biricik/çokça kullanımlık plastik materyaller ve ayrımlı sektörler amacıyla (ambalaj, plastik vb.) hammadde üreten girişimdir.

Wicow: Bileşimli zekâ altyapısıyla kocabaş hayvanları ve çiftliği tanıyan, çiftçinin hayvanını yekpare hanay döngüsü boyunca izlem etmesini sağlayan, çiftçiyi gerekli zamanlarda verdiği alarmlarla uyararak hayvan sağlığını iyileştiren ve verimliliği zait bire bir afiyet izleme sistemidir.

Workup Girişimcilik Programı 9. dönem girişimleri galiba oldu

Workup Girişimcilik Programı 8. aktarılma mezunlarını verdi

İş Bankası’ndan ekincilik odaklı girişimcilik programı: WorkupAgri

Share: