Üsküdar’da akupunktur doktoru aylık gelirinin 5 bin TL’si ile gazete ve dergi alıyor

Üsküdar’da akupunktur doktoru mahiye gelirinin 5 bin TL’si ile ceride ve dergi alıyor

-Hekim İsmail Maraşlı: “1 saatte 6-7 kesim ceride bitiririm”

İSTANBUL Üsküdar’da akupunktur kliniği mevcut Doktor İsmail Maraşlı 1966 yılında meslek harçlıklarıyla almaya başladığı ceride ve dergilere günümüzde, gelirinin kısaca 5 bin TL’sini veriyor. Gazete ve yıllık okuma merakı olan doktorun akupunktur alanına giriş hikayesi ise okuduğu benzeri bülten ile başlıyor. Maraşlı, ceride ve dergilerin bağlı tıpkısı okuyucusu olmayı bitmeme ettiriyor.

Üsküdar’da kliniği kâin Hekim İsmail Maraşlı, 1966 yılında ortaokul 1’inci sınıfta başladığı gazete ve yıllık kıraat tutkusunu günümüzde bitmeme ettiriyor. Günümüzde halen ilişkin tıpkı gazete ve dergi okuru olan Maraşlı, aylık gelirinin kestirmece 5 bin TL’sini basılı yayınlara veriyor. Gazete okuma tutkusunu 56 yıldır sürdüren Doktor İsmail Maraşlı, hızlı okuma kursuna giderek henüz aşkın gazete ve yıllık kavzamak amacıyla ibret üstelik aldı. Maraşlı’nın akupunktur alanına girmesi birlikte tababet fakültesinde 2’nci sınıf öğrencisi olduğu dönemde okuduğu ayrımsız dergi ile başladı ve 30 yıldır devam ediyor. Maraşlı ceride okuduğu anları, “Ego eve gittiğimde günlük gazetelere bakıp okuduğum devir dinlerim. Tıpkısı nevi tatile eski kadar hissediyorum” diye özetliyor. Doktor İsmail Maraşlı gazetelerde okuduğu haber ve kenar yazılarını arşivliyor.

“Tezkere, bülten ve gazeteleri strateji ediyorum maaş olarak arada sırada 3 bin arada bir de 5 bin TL’lik alıyorum”

Ortaokul yıllarından itibaren gazete aldığını belirten İsmail Maraşlı, “1966 yılında ortaokul 1’inci sınıftan beri gazete ve dergileri takip ediyorum. Tıp fakültesinde 1’inci sınıftan itibarinde maaş, haftalık çıkan dergi ve gazeteleri devamlı strateji ediyorum. Sağ Esen ait yetişek ile ilgili umumi- ekin ile ilgilendiren yazıları alıp biriktiriyorum. Pusula, dergi ve gazeteleri takip ediyorum maaş yerine zaman zaman 3 bin zaman zaman bile 5 bin TL’lik alıyorum, biriktiriyorum. Birde şunu ayırt ettim son yıllarda çıkan önemli kitaplar var baktığımda zımni namına çok aşkın bilgelik vermedi bana içerikleri basında, gazetelerde, nahiye yazılarında izleme ettiğim konular. Bana çok hafif gelmeye başladı.”

“Ayrımsız nevi tatile kullanılmış kabil hissediyorum”

56 yıldır Sınırlanmış aynı gazete okuru olan Doktor İsmail Maraşlı, “Ailem benim gazete okumama alıştı, bana bir öz demiyorlar. Ego eve gittiğimde günlük gazetelere bakıp okuduğum ahit dinlerim. Gazete intikal etmek beni dinlendirir. Gazeteleri okuduğum devir zevkle okuyorum. Bezginlik, usanç vermiyor bana. Tıpkı nevi tatile çıkmış gibi hissediyorum.”

“Gazetenin ayrı benzeri özelliği var, kendine ilişkin”

Doktor İsmail Maraşlı, “Teknoloji ayrımsız hikâye, gelişiyor ve palas sağlıyor. Fakat gazete kendini devam ettirir. Gazetenin ayrı aynı özelliği var, kendine ilişik. Gazeteler, dergiler, kitaplar pekâlâ devam valör. Söz Gelimi çökertme telefonunda toplumsal medyada herkes değme şeye ulaşıyor fakat genel namına, kültür adına bir tekstil olmuyor suyun üzerinde kaybolup gidiyor.”

“1 saatte 6-7 tane ceride bitiririm”

Hekim İsmail Maraşlı, “1991 yılında acul kıraat kursuna katıldım. Gazetelerin bazılarında baktığım marifet diğerlerinde varsa orayı geçerim. 1 saatte 6-7 pasaj ceride bitiririm. Bazen 15-16 adete mail ceride, haftalık çıkan kültür, tutum nişane dergilerinin hepsini izleme ederim. Örneğin tıpkı satır koca tıpkı sağlık haberi gazetede var ona ulaşamıyorsam çok üzülürüm. vaktiyle akupunktur ile ilgili selen imdi gazetede o dolaşma o gazeteyi dağıtmamışlar. Gittim araştırdım bayide gazeteleri topluca buldum, gazeteleri oradan topluca aldım.”



Share: