Ukrayna Büyükelçiliği, iddialarla ait izah yaptı

UKRAYNA’nın Ankara Büyükelçiliği, son günlerde sosyal medyada vadi aldığı tamlanan bire bir ‘Ukraynalı’nın okulda İstiklal Marşı’nın seslendirilmesiyle ilgili iddialarla ilgili mukayyet izah yaptı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği marifetiyle yapılan mukayyet açıklamada, bu kök provokatif yayınların Türk ve Ukrayna halkı beyninde nifak tasarlamak için Ukraynalıları itibarsızlaştırmaya müteveccih olabileceği vurgulanarak, “Serencam günlerde internette Türkiye’bile dinamik Ukraynalılara saye düşüren bir konuda türlü ‘hikayeler’ anlatan yayınlar çıkmaya başladı. Bu yayınların birincil kaynakları alelumum sosyal ağlarda özel kendisine oluşturulmuş hesaplardır ve bazen kişiler tarafından toplanıp içtimai medyada yayınlandı. Bire Bir zamanda, bu ‘hikayeler’, doğrulukları konusunda ikircim uyandıran konkre kanıtlar içermemektedir. Değme halükarda Ukrayna tarafı, ayrımsız ‘Ukraynalı’nın okulda İstiklal Marşı’nın seslendirilmesiyle ait kanıt edilen şikayetleri kabilinden bu asıl eylemleri akseptans edilemez buluyor. Buna denk, Türkiye’bile güçlü Ukraynalıların şişman çoğunluğunun yasalara hürmetli, dost canlısı ve ihatalı olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurallarına, geleneklerine ve dirim tarzına ocumak duyduğunu vurgulamak isteriz. Sonuç haftalarda umumi bilgiler içeren bu nev provokatif yayınların sistematik kendisine yayınlanması dikkate alındığında, Türk ve Ukrayna halkları beyninde nifak fotoğraflamak üzere Ukraynalıları itibarsızlaştırmaya müteveccih olanaklı” denildi.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler düz aldı:

“Olayı açıklığa dolamak üzere Büyükelçilik, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine resmi ayrımsız başvuruda bulunmayı planlıyor. Antrparantez, Ukraynalıların Ruslarla özdeşleştirildiği bazı ifadelerin dahi altını çizmek isteriz. Daraç dışına giden Ukraynalıların büyük çoğunluğu, şu anda kocaları ve oğulları Ukrayna’yı Moskof emperyalizmine karşı savunan kadınlar, çocuklar ve yaşlılardan oluşmaktadır. Bu savaşı başlatan ve doğru ayrımsız tepki düzlük Ruslar, demincek seferberlikten kaçmaya çalışırken, Rusya’dan kaçıyor ve güya ‘Acımasız dünyasını’ ayrıksı halklara dayatmaktadır.”

Share: