Emeklilerden AKP Kayseri Milletvekili Nergis’in Paylaşımına Reaksiyon: “Onların Tuzu Arık. Eş Ayrımsız Görün. Tane ile Sebze Kâr Alıyoruz”

CHP Kayseri Millevtekili Ağır Sıklet Zayıf, AKP Kayseri Milletvekili Imge Nergis’in “Güzelköy’lü amcam ‘zahmetli maaşları faziletkâr, yaşlılara daha beş altı verin’ diyor” paylaşımını emeklilere sordu. Kayserili ayrımsız zor, “Onların tuzu cılız. Amma tıpkı kadın, tıpkı görün. O kadar haddinden fazla madde var kim söylenecek kabilinden değil. Bakın çarşıya geldim, ayrımsız özdek alamadım. Marketlere gidiyoruz, yersiz dönüyoruz. Modül ile ürün göveri alıyoruz. İkimiz birlikte zor olduğumuz halde geçinemiyoruz” diye aksülamel gösterdi.

AKP Kayseri Milletvekili Görüntü Nergis, sabık hafta toplumsal medya hesabından “Güzelköy’lü amcam ’emekli maaşları faziletkâr, yaşlılara henüz birkaç verin’ diyor” paylaşımı yapmıştı. CHP Kayseri Milletvekili Okkalı Ark, Kayseri’dahi ahbapça ettiği emeklilere Nergis’in paylaşımını sordu.

Nergis’in paylaşımına tepki gösteren emekli vatandaş, “5 lira 50 kuruşa kesme şeker alıyordum. Demin 30 lira. Yüzdelik 500 artmış. Var mı ötesi? 35-40 liraya ayçiçek düşman alıyordum, demincek reşit 200 lira… TÜİK’in açıkladığı para şişkinliği oranı nısıf yarıya… Temas öz beyninde… Bize verilen zam yüzde 30-40… Şimdi tıpkı öz söyleyeyim: Kimse kusura bakmasın, hapse atacaklarsa bile atsınlar. Biricik ayağının üstünde akşama kadar 40 pare dalavere söylüyorlar” diye konuştu.

Zahmetli sarıklı olduğunu belirten yurttaş ise karınlarını doyurmakta zorlandıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Zahmetli öğretmenim. Hangi yapacaksanız yapın da daha çok bir zaman ilk düzlüğe çıkalım. Karnımız doyaraktan ekmeğimizi aşımızı yiyelim. 7 bin liralık zahmetli maaşı alıyorum. Çoluk çocuğumuz var. 7 bin liranın adı şişman. Ego anamızdan babamızdan şöyle gördüm: Un aldığımız ant 50 kiloluk çuvalla alıyorduk. Şeker Hastalığı aldığımız ant gene aynıydı. 50 kiloluk şekeri 202 liraya alıyorduk şimdi 1200-1300 teklik… Aradaki farka bakın. DOĞRU Parti’ye bir zamanlar rey verdim. CHP’ye on paralık oy vermedim. Ego ülkücüyüm amma ülkücüler bile beklediğimizi yapmadı.”

3 bin 900 lira mütekait maaşı aldığını, 2 yıldır etkisiz olduğunu tamlayan benzeri ayrıksı vatandaş bile “Geçinemiyoruz, açım…Bilmiyorum ne yapayım” diyerek aksülamel gösterdi.

Bir apayrı zahmetli ise Kilolu Kuru’a şöyle balkı yandı:

“Eşim ve ben emekliyiz. Ev da kendimizin, ucu ucuna yumruk geçiniyoruz. Şayet aynı çocuğumuz okuyor olsa, kirada olsak ne yaparız? Ben torunlarıma gidemiyorum, İstanbul’a otobüs bileti çokça fiyatlı, uçağa hiç binilmiyor. Torunlarıma bir dürü alamıyorum, bayram geldiğinde küçümseme harçlığı veremiyorum. Neresi çokmuş. Onların tuzu kuru. Amma bir gelin, bire bir görün. O kadar çokça husus var kim söylenecek gibi değil. Bakın çarşıya geldim, bir madde alamadım. Marketlere gidiyoruz, yersiz dönüyoruz. Parça ile kâr sebze alıyoruz. İkimiz üstelik emekli olduğumuz halde geçinemiyoruz.”



Share: