Türkiye Basketbol Federasyonu, maçların ertelendiğini duyurdu

Türkiye Basket Federasyonu (TBF), liglerde bu hafta oynanacak cemi müsabakaların doğacak benzeri tarihe ertelendiğini açıkladı.

Türkiye Basket Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve sair illerde bunaltıcı hasarlara sebep olan depremlerin arkası sıra, basketbol liglerinde bu hafta oynanacak birlik müsabakaların ileri bire bir tarihe ertelendiğine dayalı aynı açıklama yaptı.

Federasyonun resmi genel ağ sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere vadi verildi:

“6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilkin tutmak için Hatay, Kilis, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa ile bir nice ilimizi etkileyen yer sarsıntısı neticesinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla yedi aktarılma süreyle milli matem zar edilmiştir.

Ülkemizi koyu tıpkısı üzüntüye boğan bu zelzele felaketinin peşi sıra liglerimizde bu hafta oynanacak mecmu müsabakalar istikbal tıpkısı tarihe ertelenmiştir.

Türkiye Basketbol Federasyonu, 2022-2023 sezonu öbek takvimi ile ilgilendiren bakir tarihleri ilerleyici günlerde açıklayacaktır.

Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza ivedili şifalar dileriz.” – İSTANBUL

Share: