TÜB Aktarılma Başkanı Rektör Prof. Dr. Mutekit Delimsirek oldu

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Dönüş Başkanı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Insaflı Delimsirek oldu.

Trakya Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, 20. Dal Kurul Toplantısı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi aile sahipliğinde yapıldı. Bölüm Başkanlığı’nı 2020’den bu yana sürdüren Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, görevini Delimsirek’e devretti.

Mecnunca, bölüm başkanlığının Tekirdağ Namık Eksiksizlik Üniversitesine kalburüstü olması dileğinde bulunarak, Şengörür ve yarkurul üyelerine kudretli ve özveren çalışmalarından periferi teşekkürname etti.

Şengörür bile Trakya Üniversiteler Birliği’nin bölgesine sağladığı katkılar ile benzer dokuma eden bir temas olduğunu vurgulayarak bakir dönemde Tekirdağ Namık Eksiksizlik Üniversitesine başarılar diledi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise TÜB’ün üniversiteler arası ağır birliği oluşturduğunu söyledi.

TÜB üye üniversiteleri yerine bu birliktelikten oylumlu kazanımlar elde ettiklerini anlatan Tabakoğlu, “10. yılımızı geride bıraktığımız birliğin eş elektrik ve projeleri ile şehirlerimizin ve bölgemizin gelişmesinde temel aktör konumundayız.” dedi.

Tabakoğlu, TÜB çatısı altında Trakya Kariyer Fuarı ve sınır dışı iş birliği projeleri başta almak için gerçekleştirilecek seçme soy ilmî, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere katılımın önemine dikkati çekti.

Pandemiye karşın Şengörür’ün çağ başkanlığı görevini başarıyla yürüttüğünü rapor eden Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Eksiksizlik Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Delimsirek’e başarılar diledi.

Toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Gaye, Bandırma Onyedi Ilkgüz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Bıçakçı, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Ağabey, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, NKÜ Hayrabolu MYO Müdürü, TÜB Genel Sekreteri Dr. Akademisyen Aytaç Moralar, Kırklareli Üniversitesi Akademisyen ve TÜB Geçmiş Aktarılma Umumi Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Atalay ile NKÜ Hastalıklı Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aras katıldı.

Share: