Trakya’da zincir marketlerde fahiş kıymet denetimi yapıldı

Trakya’de zincir marketlerde, ana ihtiyaç malzemelerinin fiyatı taharri edildi, raf ve kasa fiyatları karşılaştırıldı.

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da zincir marketlerde “fahiş kıymet” denetimi yapıldı.

Süleymanpaşa İlçe Ekincilik Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi Polis Müdürlüğü ekipleri marketlerde göveri, ürün, ana besin ürünleri ile günahsızlık ürünleri özellikle olmak üzere asıl gerekseme malzemelerinin fiyatlarını taharri etti.

Reyonları gezen ekipler değer artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa, ürün gramajı, gönderme belgesi karşılaştırması, tüketim tarihi ve özge kurallara uygunluk konularında bile ürünleri inceledi.

Polis Müdürü Turgut Ünsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerde değme külfet ile karşılaşmadıklarını söyledi.

Denetimlerin devam edeceğini belirten Ünsal, “Denetimlerimizde denk etiketi ve kasada olan karşılık karşılaştırılması, ürünün akıbet kullanım tarihinin geçip, geçmediğini taharri ettik. Şu ana kadar yapılan denetimlerde bir tartı yaşamadık. Denetimlerimiz devam edecek. Yekpare zincir marketler denetlenecek.” diye niteleyerek konuştu.

Edirne ve Kırklareli’nde dahi Ticaret iklim Müdürlüğü ve Polis Müdürlüğü ekipleri marketlerde ana azık ürünleri başta koyulmak üzere ürünlerin maliyet, sergen ve sandık fiyatlarını karşılaştırarak, yapıt gramajı ve istihlak tarihlerini inceledi.

Share: