SELIM Parti’li Özhaseki, Şırnak’ta “2023’e Doğru Site Buluşmaları” programında konuştu Açıklaması

DÜRÜST Öğür Umumi Komutan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Bizim işimiz yazmak. Bazılarının işi sımak, fesatçılık tür. Bazıları dış dünyanın aparatı yerine buralara gelip seçme çeşit kötülüğü yapabilir ama biz onlardan uzağız. Tığ Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla yapmaya, inşa etmeye ve gönüller kazanmaya geliyoruz.” dedi.

Özhaseki, benzeri otelde planlı “2023’e Akla Yatkın Şehir Buluşmaları” programında, yıllar önceki hele kardeşliğe, dostluğa, muhabbete kurşun sıkanların yıktığı ve yaktığı bire bir şehirden inşa edilmiş, pırıl pırıl bir Şırnak’ta olmanın memnuniyetini yaşadığını söyledi.

Binbir tür güçlük içerisinde ülkeye hizmet etmenin yollarını aradıklarını anlatan Özhaseki, siyasetlerinin kitap ve hizmet siyaseti olduğunu aktardı.

“Bizim işimiz düzenlemek. Bazılarının işi feshetmek, münafıklık kabil. Bazıları aut dünyanın aparatı namına buralara gelip değme makule kötülüğü yapabilir ama biz onlardan uzağız. Tığ Cumhurbaşkanı’mızın bile talimatıyla yapmaya, nesir etmeye ve gönüller kazanmaya geliyoruz.” ifadelerini kullanan Özhaseki, fırka kendisine yıllardır halkın süresince ve halkın benzeri parçası oldukları için 15 seçimi kazandıklarını, 16. seçim için üstelik mıhlı ayakta olduklarını belirtti.

Özhaseki, Cumhuriyet Altını tarihi boyunca hangi yapılmışsa iktidarları dönemindeki 20 yılda henüz fazlasının yapıldığına dikkati çekerek sağlıkta yaşanan gelişmelere değindi.

“10 binden çok konutu 1 ila 1,5 yılda yaptık”

Cumhuriyet Altını tarihi boyunca yapılan çift nöbet sadece 6 bin kilometre iken zaman 30 bin kilometreyi bulan koşa sefer çalışmasının olduğuna dikkati calip Özhaseki, her bir alanda başarılı olduklarını dile getirdi. Özhaseki, şöyle konuştu:

“2015-2016 yılları, keder yıllardı. Birçok mücahede teröristlerce yakılıp yıkılmıştı. Şırnak merkezde mecmu 5 bin 716 hane, 400 civarında hareket yeri ve bir zamanda cami ve meslek, 200 kilometrede akarsu kanalları yaptık. Cizre’üstelik yaklaşık 3 bin 100 ev, 200 gelişim yeri ve okul, cami kabilinden içtimai tesisler, İdil’dahi 512 ev, cami, taziyet evleri, Silopi’de 840 konut yaptık. 10 binden aşkın konutu 1 ila 1,5 yılda yaptık. Evi yıkılan kardeşimizin evi eskiydi, yeniydi demeden herkesin evlerini konfirmasyon ettik. Halen bitmeme fail çalışmalarımız var. Bunları bile vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Devletin bunlar üzere harcadığı kıymet bugünkü rakamla 10 milyarın üzerindedir. Bunlar Cumhurbaşkanı’mızın dirayetiyle, talimatıyla mamul olan işlerdir.”

Bölgeye bakım etmeye bitmeme ettiklerini vurgulayan Özhaseki, yalnız hizmet değil, Türkiye’nin kronikleşmiş hastalıkları içerisindeki henüz geçmiş iktidarların inç basmaya, çözmeye korktukları ne varsa onların dahi konusunda cesurca gittiklerini dile getirdi. Özhaseki, şöyle devam etti:

“Birisi özgürlükler meselesi. Meseleyi yalnız başörtü meselesi kendisine de almıyoruz. Buradaki kardeşlerimiz ‘Kürt’üm’ diyemezlerdi. Dilini konuşmakta yüklülük çekerlerdi, propagandasını yapmakta müşkülat çekerlerdi. Tıpkısı vatandaşımız ‘Aleviyim’ demekte sarp çekerdi. Bizim zamanımızda hizmetler geldi, bir zamanda özgürlükler dahi sonuna büyüklüğünde belirgin. Seyahat olaylarında üç beş ağacı mazeret ederek temas tarafı etrafı yakıp yıktılar. Üç ilkokul dikme için bağıranlar tıpkısı kamer sonra CHP’li Yalova Belediyesinin 180-200 yıllık çınarları kesti, tıpkısı biricik sesleri çıkmadı. Gelmek kim bunların dertleri ağaç değildi. Neymiş 6-8 ağacı mazeret edenler Türkiye’nin güçlenmesi üzere büyük yatırımların hiç birisinin yapılmasını istemiyorlardı zira onların derdi belde ve dikme değildi, başkaydı.”

Anadolu coğrafyasının dünyanın genişlik bozuk yerleşim yerlerinden biri olduğunu anlatan Özhaseki, binlerce yıldır insanların burada yaşadığını, behişt kadar bire bir vatana eş olduklarını tabir etti. Özhaseki, şunları kaydetti:

“Burada bir olduk, devlet kurduk. Allah’a hamdolsun bayrağımız dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyor. Gittikçe üstelik güçleniyoruz. İşte bu kapsam birilerinin dışarıda hiç hoşuna gitmiyor. Bu ulus büyük bir budun. ‘Bu ulus az buçuk daha güçlenirse dilek coğrafyasına lider peki. O yüzden önlerini açmak lazım.’ Tek fikirleri bu. Bunun içindir kim 50 yıl geçmiş FETÖ’yü bu milletin içine sokmuşlar. Yıllarca kandırmışlar kimsesiz fukaranın çocuklarını, zenginlerin parasını almışlar ve nihayetinde kime bakım ettiklerini kesin namına bütün kavim anladı. PKK örgütü de anca.”

Toplantıya, Şırnak Belediye Reisi Mehmet Yarka, AK Parti Şırnak Mebus Rizgin Bağlanak, SELIM Fırka Mardin milletvekilleri Cengiz Demirkaya ve Şeyhmus Dinçel, DÜRÜST Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve YANLIŞSIZ Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu katıldı.

Share: