Tescilli Sason çileğinde kışın de hasat yapılıyor

Batman Ticaret ve Sanayi Odasınca Türk Berat ve Işaret Kurumuna yapılan başvuruyla 2 yıl ilk coğrafi işaretle tescillenen Sason çileğinin üretimi çap desteğiyle seçkin sabık yıl artıyor.

Çilek üreticilerinden Ekrem Özdemir, AA muhabirine, don etken olana büyüklüğünde çilek hasadına bitmeme ettiklerini söyledi.

15 sene İstanbul’bile çalıştıktan sonra memleketi Sason’a döndüğünü ifade eden Özdemir, devletin bağış destekleriyle 2 yıldır çilek ürettiğini belirtti.

Özdemir, bu garip desteklerin çiftçiye, üretime şişman katkı sunduğunu dile getirerek, bu destekleri kendilerine sağlayan herkese teşekkürname etti.

Ongun Bozkurt de Sason’bile 4 zaman çilek bulunduğunu belirterek, Kaza ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün desteğiyle yüzdelik 70 yardım destekle kurdukları çilek bahçesinde şita aylarında birlikte hasadın sürdüğünü söyledi.

“Mereto Dağı’nda kar, bizim bahçelerde ise çilek var”

Bozkurt, “Sason Mereto Dağı’nda kar, bizim bahçelerde ise çilek var. Hasadımız sürüyor. Uzvi çileklerimizden kışın birlikte tüketmeleri için herkesi ilçeye bekliyoruz.” diye konuştu.

İlçenin Kilimli köyü Yoncadüzü mezrasında üretim yapan Süleyman Takatsiz ise güvercin, tavuk ve inat gübresi kullandıkları Sason çileğini şita aylarında dahi ürettikleri üzere hasadın bu mevsimde de sürdüğünü ifade etti.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Eyyüp Lüle Taşı, Sason’üstelik 370 ailenin 1500 dekar alanda kısaca 5 bin ton çilek üretimi yaptığını belirterek, kış aylarında don ve buzlanma olana büyüklüğünde Cevizli, Yeniköy, Umurlu, Adi Karameşe ve Kilimli köyleri ile Demetevler Mahallesi kabilinden yüksek olmayan kesimlerde çilek hasadının bitmeme ettiğini kaydetti.

Muhabir: Kavi Özmen

Share: