Tekirdağ tabii güzellikleriyle doğaseverleri bekliyor

Tekirdağ bahir, gastronomi, kültür turizminin birlikte huy turizmiyle dahi serencam yıllarda sima yapmaya başladı.

Huy yürüyüşlerinden sivri sporlara, kampçılıktan hobi balıkçılığa dayanabilen çok turizm çeşidinin yapılabildiği kent bu özellikleriyle güz mevsiminde elan üstelik öne çıkıyor.

Ganos Dağı etekleri dinlenme kampı tutkunlarını, ormanlık alanlar yürüyüşü sevenleri, Uçmakdere adrenalini yüksek sporlardan hoşlananları çekiyor.

İstanbul’a 145, Edirne’ye 142, Kırklareli’ne 117, Çanakkale’ye 160 kilometre uzaklıktaki kent, bu coğrafi özelliği zımnında dahi haddinden fazla turiste eş sahipliği yapıyor.

“Tekirdağ, herhangi bir mevsimde ayrı iyice”

İl Ekin ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine, Tekirdağ’ın deniz turizminin birlikte doğa ve ötede turizminde dahi yöre plana çıkmaya başladığını söyledi.

Hacıoğlu, Tekirdağ’ın değme mevsimde ayrı güzellikler yaşattığını belirtti.

Özellikle hazan mevsiminin Tekirdağ’üstelik tıpkısı eksantrik yaşandığını anlatan Hacıoğlu, şöyle konuştu:

“Yeşilden kırmızıya, kırmızıdan sarıya dönen ve dökülen yapraklar burasını tıpkısı çekim merkezine dönüştürüyor. Uçmakdere başta oluşmak üzere, Saray ilçesindeki ormanlar bu güzellikleri ortamında bulunduruyor. Yürüyüş rotalarının olduğu Uçmakdere’da dökülen yapraklar içre tutum yapmak çok fena hâlde.

Aynı zamanda yapraklarını dökmeye başlayacak üzüm bağları beyninde de güzelce gezintiler insanları cezbediyor. İstanbul’a arz andıran yerde, bildirme iyicene bağları, ormanları bulunduran Tekirdağ değme sezon olduğu gibi sonbaharda üstelik ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.”

“Ağaçlar kalite cümbüşü oluşturmaya başladı”

Paraşüt eğitmeni Mesabe Aksoy, gökyüzüyle karşılaşmak isteyenleri Uçmakdare’ye beklediklerini anlatım etti.

Aksoy, Uçmakdere’nin doğasıyla insanlara benzersiz güzellikler sunduğunu aktararak, şunları söyledi:

“Ganos Dağı eteklerindeki ağaçlar renk cümbüşü oluşturmaya başladı. Bu güzellikleri gökyüzünden bürümek isteyenler buraya gelip uçmak istiyorlar. Biz hafta içi, hafta sonu uçuşlarımızı yapıyoruz. Huy tutkunları gelip bu güzellikleri görüyor.”

İstanbul’dan mevrut Kişi Karadağ, ilk defa dinlenme kampı amacıyla Tekirdağ’a geldiğini belirtti.

Karadağ, Tekirdağ’ın İstanbul’a yakınlığının kazanım olduğunu anlatarak, duygularını şöyle dile getirdi:

“Tekirdağ’ın havası, doğası ve denizi çokça adamakıllı. İsterseniz burada dinlenme kampı, isterseniz paraşütle pervaz yapabilirsiniz. Burada kamp boşaltmak çok evire çevire. Herkese burada kamp yapmasını referans ederim.”



Share: